Ett avslut, och en början

Jag har alltid sagt att jag ska blogga till den dag jag inte längre tycker det är roligt.
 
Den dagen är idag.
 
Eller egentligen är det så att jag fortfarande tycker att det är superkul att blogga, men inte på det sättet jag gjort nu i 6 år. Bloggar är ett extremt långsamt medium om man jämför med till exempel Instagram, och det är en del av charmen med bloggar, men driver man någon form av livsstilsblogg blir det nästan lite så att man "måste" lägga upp en regelbunden uppdatering på vad som pågår i livet för att hålla sig aktuell. Att blogga ska inte vara ett "måste", det ska vara helt drivet av vilja och jag har ingen som helst vilja kvar att skriva om min vardag.
 
I slutet av september testade jag något nytt. Jag raderade alla gamla mobilbilder på min Instagram och började till större delen dela med mig av resebilder och skriva på engelska istället för svenska - och genomslagskraften har ärligt talat varit enorm. Gick från att ha cirka 200 följare som jag samlat på mig i fyra år till 5 500 följare tre månader senare, hur sjukt är inte det? Började följa en massa resekonton för inspiration och det var då jag fick en uppenbarelse att det är ju DET HÄR jag vill syssla med.
 
Idén om att starta en ny blogg på engelska med inriktning på resor började gro ganska tidigt, men tänkte att jag skulle vänta till april 2018 då min domän amandajona.se löper ut och se hur jag känner för det då. Kanske är det en dum idé att väldigt spontant lägga ner den här bloggen som jag ändå byggt upp under 6 års tid för att jag en dag fick ett infall, men tanken har aldrig riktigt släppt så började skriva lite testinlägg och göra en design och den första januari publicerade jag min nya reseblogg då det ärligt talat bara kändes så rätt.
 
Varmt välkommen till
Wanderlust by Jona
 
Tanken är att jag på den bloggen kommer skriva genomtänkta inlägg om resor och resandet cirka 1-3 gånger i veckan, vilket jag tror passar mig och mitt liv så himla mycket bättre än att skriva 5-7 inlägg i veckan som inte innehåller något mer spännande än vad jag åt till frukost. Här får jag verkligen utlopp att bara fokusera på mina tre stora intressen, skriva, fotografera och resa, utan att blanda in några andra "distraktioner". Än så länge har jag publicerat en guide till 25 gratis saker att göra i Stockholm under vintern, och imorgon åker jag till Helsingfors och hade tänkt att skriva resedagbok under min tid där.
 
Jag trodde faktiskt att det skulle kännas lite vemodigt att skriva det här i och med att jag mer eller mindre bloggat varje dag under 6 års tid, men ärligt talat känns det bara befriande - och det om något är väl ett tecken på att jag helt klart tagit rätt beslut. Jag hoppas verkligen att ni fantastiska människor som följt mig genom åren och kommit med så fina och kloka kommentarer väljer att följa med till min nya blogg (ni som följer mig via Bloglovin' kommer flyttas över automatiskt inom ett par dagar), och om inte vill jag passa på att tacka för den här tiden! TACK för att ni gjort bloggvärlden till en så fin och inkluderande plats, och TACK för att ni berikat mitt liv ❤
 
Kram! /Amanda