Ett år sedan Australien

Arkivbild härifrån
 
Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade hem till Sverige igen efter mitt halvår i Australien.
Å ena sidan känns det som en hel livstid sedan jag satt där och klappade kängurusar, testade på att surfa och spelade quidditch på universitetet, men å andra sidan känns det som att jag precis var där. Märkligt det där med tid, men det har inte gått en enda dag utan att jag längtar tillbaka. Saknar landet, värmen och människorna så himla mycket. Jag har en sån där knäpp idé om att jag vill vandra från Sidney till Cairns, men 250 mil kanske är lite väl långt även för mig som anser att man kan gå överallt, haha! Har i alla fall bestämt att jag SKA göra den rutten inom fem år även om det nödvändigtvis inte blir till fots ;)

När ekorrhjulet snurrar på

Alltså herregud, de två senaste veckorna alltså. Var ska man ens börja?
Först och främst är jag nog inte helt återhämtad efter det som hände i min trappuppgång, kommer på mig själv med att nojja över saker jag aldrig någonsin skulle ha nojjat över innan vilket självklart tär en del på psyket. Jag hade även planerat att jobba mycket mindre i december i och med att bostadsmarknaden är död kring jul (=inte mycket lägenheter för mig att fotografera) men istället har det fullkomligt exploderat med andra fotobokningar - allt från produktplåtningar till träningsbilder till en teater som vill ha marknadsföringsmaterial. Självklart så himla roligt, men då jag även sitter med att ta fram bokslutsunderlag både på mitt eget företag och hunddagiset jag är administrativ chef för kan jag meddela att jag inte gjort mycket mer än att jobba och sova den senaste tiden vilket kanske förklarar varför bloggen ekat tomt, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM 
 
I helgen tog jag i alla fall en paus från ekorrhjulet som är mitt liv och åkte ner med pojkvännen till hans familj i Hillared där vi bara tog dagarna som de kom. Myste med valpar, spelade kortspel, bakade knäck, gick på skogspromenader och tittade på film. Så välbehövt.
 
Resan hem blev dock allt annat än smidig då det från ingenstans kom en kraftig snöstorm som gjorde att vi inte kunde flyga hem i söndags kväll utan behövde ta in på hotell och ta ett flyg på måndagen istället. Kan meddela att ligga i en rättstvist för att få kompensation för hotell och utebliven arbetsinkomst är det sista mitt huvud behövde just nu, haha! Nu är det dock bara det här tempot veckan ut, sedan går jag på julledighet och ska se till att njuta av de sista dagarna av 2017, för 2018, då jäklar händer det grejer!

Under vecka 49 har jag...

 
...haft min vän Eda över på pepparkaksbak
...jobbat typ dygnet runt för att få ihop alla underlag inför boksluten på alla mina jobb, december är en härlig månad
...ätit på Subway med min bror och min mamma
 
 
 
...åkt till pojkvännens familj utanför Borås över helgen
...myst med 5 veckor gamla valpar (pojkvännens mamma har en kennel)
...bokat en resa till Amsterdam i början av nästa år
 
 
 
...kommit sist två gånger i rad på Plump
...hamnat i en snöstorm som kom från ingenstans
...blivit strandsatt i Göteborg på grund av ovädret

Under vecka 48 har jag...

...ärligt talat inte mått så bra. I början av veckan skedde nämligen en fruktansvärd grej i en av lägenheterna i vår trappuppgång vilket påverkat mig betydligt mer än vad jag ens trodde var möjligt. Det var som overkligt hur en vardagskväll kunde gå från att sitta och skratta med pojkvännen över en varsin skål soppa vid matbordet till att sitta på sängen helt paralyserad av rädsla och chock medan poliser och ambulanspersonal sprang upp och ner för trapporna utanför dörren. Det var först dagen efter chocken släppte och känslorna över vad som faktiskt hänt träffade mig som en ångvält när minnena av ljuden och skriken kom tillbaka, och jag är verkligen så tacksam över att ha så mycket fina människor i min omgivning som verkligen gjort ALLT för att ta hand om mig. Det är med kärlek och omtanke vi krossar all ondska i världen.
 
Hela förra veckan har alltså varit lite av en dimma för mig, men jag vill verkligen fokusera på de bra grejerna här i livet så här kommer en liten helgsammanfattning i alla fall. Under helgen vecka 48 har jag...
 
 
 
...julpyntat vår lägenhet
...bakat lussebullar
...insett att jag har mer julfeeling än vad jag någonsin haft
 
 
 
...fotograferat produktbilder och flatlays åt Made by Loggert
...behövt åka land och rike runt (nästan i alla fall) för att hämta ut ett paket med glöggmuggar som inte kom till vårt närmaste utlämningsställe
...köpt årets första julklapp
 
 
 
...haft ett par vänner över på pepparkakshusbyggande och glöggmingel
...ätit årets första julbord hemma hos mina föräldrar
...druckit årets julmust som ärligt talat bara smakade avslagen cola

December genom åren

 
Vid den här tiden år 2012 var julstämningen på topp och jag adventsfikadejulgranspyntadebyggde pepparkakshus och spelade Luciavolleyboll. Jag blev även i sann SL-kan-inte-hantera-snö-anda insnöad en hel dag, myste på julmarknad i Gamla Stan med pojkvännen (som bodde i Borås då) och åkte sedan till Thailand med mamma-släkten för att fira jul och nyår där.
 
 
 
december 2013 blev jag för första gången en iPhoneägare och det första jag gjorde var att köpa ett objektiv till den. Under månaden besökte jag även en Megaloppis, firade pojkvännen på hans födelsedag och gav Oskar en Oscar för att vara världens bästa Oskar. Självklart är ju ingen decembermånad komplett utan lite julbak, julgranspyntning och julfirande med släkten.
 
 
 
December 2014 bjöd inte på någon snö förrän på självaste julafton som för min del firades hos pojkvännens familj. Annars firade jag även en minijul med min egen familj, gick på julmarknad i Gamla Stan, gick på ett regnigt Jul på Liseberg och så drack jag en hel del te från min julkalender. Ganska mycket jul, helt enkelt!
 
 
 
december 2015 var ju självklart även det året julen ett stort tema på bloggen; jag julbakade och byggde pepparkakshus, drack te ur min julkalender, gick på julmarknader, gick på julshow, slog in julklappar, åt en pannkaka som såg ut som en jultomte, bar matchande jultröjor med pojkvännen, tog julbilder framför julgranen, firade sedan jul på julafton och gick på ABBA-museumet då det var en julklapp. Jag gjorde helt enkelt allt som började med jul, haha. 
 
 
 
I december 2016 var det inte mycket julkänsla på bloggen då jag var inne på mina sista veckor av mitt halvår i Australien. Då badade jag i vår pool på årets första sommardag, hittade ett skandinaviskt café som serverade svenska köttbullar, hade en heldag i Brisbane och åkte till Canberra och spelade quidditch i de australiensiska mästerskapen innan jag behövde säga hejdå till mina Australienvänner och flytta hem till Sverige. Julen spenderades hos pojkvännens familj i Hillared och i mellandagarna åkte vi hem till Stockholm igen.