Mina fem jobb

Älskar människors ansiktstryck när jag säger att jag har fem stycken olika jobb.
De vet som inte vad de ska säga och det slutar nästan alltid med ett: ”Oj, det var mycket”. Och ja, jag håller med - det är faktiskt rätt mycket. Dock trivs jag så himla bra med att ha en varierad vardag, kan som inte se mig själv sitta på samma kontorsplats klockan 8-16 vecka in och vecka ut så att ha flera jobb att variera mellan är allt annat än jobbigt! Dock är jag ju lite av en workaholic så min normala arbetsvecka brukar ligga kring 60 timmar, jämfört med en vanlig heltidsanställning som är 40 timmar, haha!

Tänkte att jag skulle försöka göra en sammanställning på vad jag gör på mina olika jobb i detta inlägg, tillsammans med lite småtråkiga bilder. Trodde jag fotograferat så himla mycket mer på mina jobb än vad jag faktiskt hade gjort!

GoPro Hero3+ Black Edition 
Babysiminstruktör & simskolelärare 
Stockholms Aktivitetscenter

Vi jobbar med mycket små barn, från 3 månader till 5 år, så mycket fokus ligger på att lära barnen att vara bekväma i vattnet (sjukt svårt att lära sig simma om man inte vågar släppa mamma eller pappa!) men det vi fokuserar allra mest på är självräddning i vattnet. Med de allra yngsta tränar vi på att inte andas in vatten och hålla tag i kanten och med de äldre tränar vi på att kunna simma till kanten och att hålla sig flytande på rygg. Självklart gör vi mycket annat också, men det är vattenvanan och självräddningen som vi prioriterar.

Jag håller i ungefär 25 kurser, en kurs pågår i 8 veckor och då har vi en 30 minuter lång lektion varje vecka. Spenderar alla dessa kurser nere i bassängen så stinker klor mest hela tiden oavsett hur mycket jag duschar efteråt, haha!

Tentavakt på Stockholms Universitet
Juridiska institutionen, Statsvetenskapliga institutionen, pedagogiska institutionen & kriminologiska institutionen

På sätt och vis är det som det låter: Jag vaktar tentor som skrivs i sal på universitetet. Personligen kan jag tycka att ”vakt” känns som lite fel ord, visst håller vi utkik efter fusk och sådär, men det är väl inte riktigt det som är vår främsta arbetsuppgift. Till största delen går vårt jobb ut på att göra tentaskrivandet så smidigt som möjligt för studenterna, från utdelning till inlämning av tentorna. Timmarna däremellan går åt till att se till att det inte finns någonting som kan störa deras skrivande - varken i eller utanför salen. 

I de största tentorna kan man vakta upp till 150 stycken studenter i samma sal (självklart är man flera tentavakter då, haha!) och ibland kan man få sitta själv och ”vakta” en student i ett eget rum, oftast beror det på att de har rätt till längre skrivtid eller rätt till att få skriva på dator till följd av ADHD, dyslexi eller liknande.

Jag började jobba på juridiska institutionen och det är även där jag jobbar mest då jag blivit ”befordrad” till Huvudvakt. Det innebär att jag har det yttersta ansvaret för allt som händer i salen, allt från att skriva rapporter vid misstänkt fusk till att vara utrymningsledare vid en eventuell nödsituation.

 iPhone 5s
Förskolevikarie
6 förskolor i Tyresö kommun

Det är precis som det låter, är en av de ordinarie pedagogerna sjuka eller på att vis borta så ringer dem in mig. Oftast får jag ett samtal samma morgon, men nu har jag fått ett ”fast” vikariat fram till den 30 juni. Det betyder att de dagar jag inte redan är inbokad på något av mina andra jobb går jag och hjälper till på en och samma förskola. Ganska skönt då det blir mindre namn att hålla koll på, haha!

På förskolan har ju barnen sina rutiner med när vi äter, när vi är ute och när det är pedagogisk verksamhet och så vidare och upplägget är ganska lika på de flesta förskolor så man kommer snabbt in i det. Tycker det är extra kul att få hoppa omkring på olika avdelningar då alla åldersgrupper har sina egna för- och nackdelar. Hos de små barnen blir det mycket lyft, men åh vad de är gosiga!! Och hos de stora barnen blir det mycket konflikter, men de är ju så brutalt ärliga och säger så härliga saker hela tiden, haha!

Provvakt på Jensen
Vuxenutbildningen

Min tentavaktsamordnare på Stockholms Universitet rekommenderade mig till Jensen och hux flux fick jag börja vakta prov även hos dem. Det är ungefär som att vakta en tenta på universitetet, men här får jag oftast sitta själv med 20-30 elever. Vuxenutbildningen består av gymnasiekurser så det är även en ganska stor skillnad på vilka som gör de proven och de som skriver tentor på universitetet, utan att säga för mycket ;)

 Fotograf: Beatrice Jakobsson
Fotograf
Egenföretagare

I nästan ett år jobbade jag med fotografering som enda inkomst. Det gick bra för mig och jag tyckte det var roligt, absolut, men någonstans kände jag att det inte riktigt var min grej. Det var jobbigt att inte veta när och hur mycket man skulle få jobba och det var jobbigt att känna att man måste prestera kreativt på beställning varje dag. Drog därför ner på mina fotograferingsjobb och började jobba med annat.

Jag har kvar mitt företag, men nu ser jag det mer som ett extrajobb för att betala för min fotograferingshobby (kamerautrustning är ju inte precis gratis!) och tackar därför bara ja till de fotograferingsjobb jag tycker är roliga och givande för min egen skull. Trivs helt ärligt mycket bättre med det upplägget!


Matilda Berlin
2016-06-02 / 22:00:53
URL: http://matildaberlin.blogg.se/

Shit vad du är grym! Önskar också att jag hade jobb jag brann för, saknar det verkligen! =) Kram

Heléna
2016-06-02 / 23:12:29
URL: http://helna.blogg.se

Vilken härlig kombination av jobb! Härligt med människor som du som ser så många möjligheter i tillvaron och inte är rädd för att testa lite olika saker :)

Karoline
2016-06-03 / 00:23:07
URL: http://karoline.me

Du är en stor inspirationskälla, häftigt att läsa om dina olika jobb. Glädjen du känner för dem skiner igenom på texterna :)

Hanna Karlsson
2016-06-03 / 07:44:48
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kul att läsa om dina jobb!

Marie
2016-06-03 / 08:52:28
URL: http://maarrre.blogg.se

Kul att läsa om dina jobb och det låter väldigt inspirerande.

liamochmelvin.blogg.se
2016-06-03 / 09:47:51
URL: http://liamochmelvin.blogg.se/

"Vuxenutbildningen består av gymnasiekurser så det är även en ganska stor skillnad på vilka som gör de proven och de som skriver tentor på universitetet, utan att säga för mycket ;)"
Förklara vad du menar här. Skulle de som läser gymnasiekurser i vuxen ålder vara sämre än de som läser på universitet? Eller vad är det du vill få fram?

Svar: Först och främst behöver jag inte förklara mig mer än jag gjort, det enda jag vill få fram är att det är stor skillnad på de som skriver prov på komvux och de som skriver tentor på universitetet och att det därför känns som helt olika jobb. Ingenstans har jag sagt att de som läser gymnasiekurser i vuxen ålder på något sätt skulle vara sämre, det är DU som lägger in den värderingen i mina ord, inte jag. Jag har inte lagt någon som helst värdering i om något skulle vara bättre än det andra, det enda jag skrivit är att det är en stor skillnad och att jag inte ska säga mer än så (sekretess och sånt!). Ja man kan tolka text olika, men snälla, påstå inte att jag har värderingar jag inte uttryckligen sagt :)
Amanda

jessy
2016-06-03 / 10:38:41
URL: http://jessygunnarsson.com

Va kul :D

MADDISENJ.SE
2016-06-03 / 10:43:06
URL: http://maddisenj.se

Kul att få veta lite mer :D

Gabriella
2016-06-03 / 11:06:38
URL: http://gabriellasigfridsson.devote.se

Så coolt att ha så många jobb!! Kram

Emelie
2016-06-03 / 11:18:30
URL: http://www.frankan.blogg.se

heja dig! hoppas du orkar och inte tar på dig för mycket!

Lillabus
2016-06-03 / 12:40:18
URL: http://lillabus.devote.se

Roligt med så varierande jobb, och alltid bra med mycket erfarenhet för framtiden. Min dotter älskar ju babysim, och antar att det måste vara roligt att vara instruktör och se utveckling hos alla barn.

Svar: Ja det är så himla roligt! Speciellt bland de lite äldre barnen som lektion ett knappt vågar doppa tårna, men som på lektion åtta hoppar från kanten och dyker! :D
Amanda

CAICAIS.BLOGG.SE~
2016-06-03 / 14:37:53
URL: http://caicais.blogg.se

Åh wow vad du är driven!

CamillaEsi
2016-06-03 / 14:56:50
URL: http://camillaesi.blogg.se/

så bra du är! Du är så driven :D

Ebba
2016-06-03 / 15:03:44
URL: http://nouw.com/ebbolella

Jäklar! Att du ens hinner med allt?? :D

Svar: Det är 168 timmar på en vecka så man hinner jobba 60 timmar om man vill utan problem ;)
Amanda

Mallan
2016-06-03 / 15:50:19
URL: http://majzans.vimedbarn.se

Tentavakt är ju mer än vad det låter märker man, lät ju faktiskt intressant:)

ISA
2016-06-03 / 17:20:03
URL: http://isabyl.devote.se

"ingenting som kan störa inne i, eller utanför, salen".. typ som någon av de andra tentavakterna som pratar högt ;)) hahaha.

Svar: Haha precis, då är det mitt jobb att tillrättavisa denna högljudda vakt ;*
Amanda

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
2016-06-03 / 18:30:03
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Åh, vad roligt att läsa om alla dina jobb :)
Hellre lite för mycket att göra än för lite :P

Tove Arvidsson
2016-06-03 / 21:29:46
URL: http://nouw.se/arvidssontove

Intressanta jobb!
Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll :)

Zaisha <3
2016-06-04 / 00:46:22
URL: http://zaisha.blogg.se/

jag har också ganska många jobb dock inte 5 utan 3 :p men det är kul att vara sysslosatt :D

helenaforsmark.blogg.se
2016-06-04 / 08:18:36
URL: http://helenaforsmark.blogg.se/

åh va roligt:D

Frida
2016-06-04 / 08:37:17
URL: http://rockabillygirl.se

Som mest har jag haft 3 jobb samtidigt så du är en aning värre än mig. :) Men jag trivs bra med det jobbet jag har nu och så har jag ett litet extra vid sidan om :)

Svar: Det viktigaste är ju att man trivs! :)
Amanda

Linnéa
2016-06-04 / 10:35:16
URL: http://linnealiebig.blogg.se

Åh, härliga bilder <3

micca
2016-06-04 / 10:49:34
URL: http://www.nouw.com/thesmalltowngal

en annan hinner knappt med plugget och det enda jobbet man har i Hemtjänsten haha :D en riktig inspiration är du :)

Biggeros
2016-06-04 / 11:36:02
URL: http://biggeros.blogg.se/

Ja, det är inte illa att ha 5 olika jobb. Varierande och du lär ju inte bli urtråkad😚😚

Alice
2016-06-04 / 11:39:35
URL: http://alicelilja.blogg.se

Så kul att ha massa att göra 😀

natalia
2016-06-04 / 12:02:15
URL: http://nouw.com/nattis

SÅ roligt att läösa!

Amanda
2016-06-04 / 12:16:30
URL: http://amandalarsson.nu

Babysim lät ju jätte kul att jobba med! :D

Alice
2016-06-04 / 12:23:46
URL: http://lallizzlife.blogg.se

Så intressant att läsa! :D Så härligt att du trivs med alla jobb!

Lydia
2016-06-04 / 12:38:56
URL: http://nouw.com/lydiaelstig

Vad roligt att läsa om alla dina olika jobb!

Lorissa Lovebomb
2016-06-04 / 12:49:52
URL: http://lorissalovebomb.com/

så himla rolig läsning, jag hade ingen aning :D Bra obbat, du skriver så yrkesetiskt om varje jobb också :D

♫♪ sandra
2016-06-04 / 12:56:05
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se

Vilken inspiration du är!

Turid
2016-06-04 / 12:58:58
URL: http://turiiid.blogg.no

Du er skikkelig flink :) Stå på!

Netti Starby
2016-06-04 / 12:59:14
URL: http://starbys.se/

Oj vad mycket du har för dig och roligt bra jobbat! Kram

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★
2016-06-04 / 17:06:39
URL: http://www.saramadeleine.se

Kul! Jag har i flera år velat jobba som babysimsinstruktör, kommer ut lite kurser ibland men har inte vågat ännu :).

Svar: Det är verkligen superroligt så jag tycker du ska ta chansen om du får den! :)
Amanda

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG
2016-06-04 / 22:02:24
URL: http://beattriicee.blogg.se/

Vad kul att få veta ännu mer om dina jobb! :)

Erika
2016-06-05 / 00:35:53
URL: http://icanpikan.blogg.se

Vilken superwoman och så kul att få syssla med så mycket :)

Zyllah
2016-06-06 / 14:28:16
URL: http://zyllah.com/

Första gången jag läste om ditt första jobb så läste jag "tränar vi på att andas in vatten" och jag blev väldigt förvånad. Det lät som en väldigt konstig sak att lära sig när man hela tiden får höra att man inte ska göra det. Sen läste jag om och såg det lilla "inte" där vilket gjorde att allt föll på plats.
Jag visste inte att man kunde arbeta som tentavakt, jag går fortfarande på gymnasiet så för mig känns det som om det alltid är lärarna som vaktar. Men det kanske är annorlunda på universitet, för då är de väl egentligen inte lärare på samma sätt. Man lär sig något nytt varje dag, både stort och litet. <3

Svar: Haha, det är ju det som är det härliga med livet, det finns alltid någonting nytt att lära sig! :)
Amanda

Ida
2016-06-11 / 14:24:17
URL: http://nokins.blogg.se

Låter som att du har en hel del för dig, men låter roligt med dina jobb :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback