En dag i Noosa

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Idag åkte vi iväg på en liten roadtrip en timme norrut till den idylliska småstaden Noosa.
Dock spenderade vi inte så mycket tid inne i själva staden, utan vårt mål var att ta en hike i Noosas nationalpark vilket tog så gott som hela dagen. Lovar att träningsvärken i benen efter gårdagens bergsbestigning gjorde sig påmind, haha! Nationalparken var förresten helt magiskt vacker och jag lovar att jag ska lägga upp lite bilder därifrån - så fort jag sitter vid ett Internet där det inte tar 15 minuter att ladda upp en bild ;)

Någon form av bergsbestigning

 
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Okej jag erkänner: Mina superbra idéer är inte alltid superbra.
Idag fick jag nämligen för mig att vi skulle gå nio kilometer för att komma till det största shoppingcentrumet vi har här i närheten. "Inga problem" tänkte jag, men det visade sig att i de här nio kilometrarna ingick det att först gå upp på ett berg och sedan ner på andra sidan i något som kändes som 90 graders lutning på vägar som saknade trottoar - vid flera tillfällen behövde vi gå mitt i bilvägen eller i ett snårigt dike för att ta oss fram. Jag var helt slut redan halvvägs upp på toppen, men eftersom att det var min idé så kunde jag absolut inte ge upp och efter två och en halv timme var vi äntligen framme. Vill någonstans försöka påstå att det var värt det då vi hade en så himla fin utsikt från toppen, men hade lite svårt att uppskatta den där och då på grund av lite utmattning, vätskebrist och ett och annat skavsår, haha! Hade i alla fall sinnesnärvaro nog att ta fram kameran!
 
När vi skulle hem igen tog vi bussen för att slippa gå - men den planen gick sådär. Bussen vi åkte med slutade nämligen fungera och det skulle ta ett tag att få fram en ersättningsbuss så vi klev snällt av och gick hem. Som tur var hade vi tagit oss förbi berget då men vi hade två kilometer kvar - och detta med tunga påsar ihänderna då vi köpt en del större grejer till vårt rum. Så kan ganska lugnt säga att jag är helt slut i benen nu, haha ;)

Mina selfies är bättre än dina...

 iPhone 5s
 
...för mina har kängurus, haha! Har varit i Australien i två veckor nu och ser kängurus varje dag, men jag lär aldrig ledsna på dem!
Så tråkigt förresten att jag inte bloggat mer under de här två veckorna, men är i ett så konstigt stadium där jag känner mig för "hemma" för att vara turist och fotografera allt jag ser, men samtidigt för mycket "turist" för att fotografera vardagsgrejerna vilket resulterat i att kamerans minneskort är skrämmande tomt. Lär drabbas av en identitetskris om jag inte börjar fotografera snart så hoppas verkligen den här konstiga känslan försvinner!
 
Lite uppdatering om livet i alla fall: Har haft alla mina ämnen nu och träffat alla mina lärare och första intrycket är att jag kommer att trivas bra den här terminen. Jag är på ständig jakt efter något som fungerar som en osthyvel då det här med färdigskivad ost inte fungerar för mig och det känns äntligen som att alla de där tråkiga måstena är fixade, väntar bara på att mitt nya, australiensiska bankkort ska dimpa ner i brevlådan. 

Mitt schema för vårterminen

Det är en hel del grejer som skiljer mitt Universitet här i Australien med det jag fått bilden av att vi har i Sverige.
Jag har ju bara studerat på distans tidigare på Universitetsnivå så kan ju fått en del av bakfoten, men så fungerar det i alla fall på University of the Sunshine Coast: För det första är årstiderna helt upp och ner så jag har precis påbörjat vårterminen som kommer hålla på till början av november och efter det har jag sommarlov (??) fram till februari någon gång. Jag läser även alla mina kurser på en och samma gång och de fyra jag valt för denna termin är Digital Photographic Practice, Social Media, Human Development and Learning och Marine Vertebrates. Man måste läsa minst fyra kurser per termin för att klassas som heltidsstuderande (och få bidrag från CSN!)
 
Jag har även fått lägga mitt schema för den här terminen själv. När man registrerar sig för en kurs får man nämligen upp en lista med tider för alla olika föreläsningar/lektioner/seminarier, det vill säga obligatoriska moment som man får välja från. I Fotograferingskursen behövde jag till exempel bara välja en "Computer Workshop", medan jag i Sociala Medier-kursen behövde välja en "Lecture" och en "Workshop". Det är bara de obligatoriska momenten, all annan tid är självstudietid.
 
Jag satt i säkert en timme och valde hur jag ville lägga upp mina obligatoriska moment och kom fram till schemat nedan. Så skönt att vara "klar" i skolan redan vid lunch och kunna lägga upp resten utav dagen hur jag vill. Har även lämnat fredagarna helt öppna för att antingen studera på egen hand - eller hitta på något roligt!
 
 
 
Digital Photographic Practice
Som jag skrev i förra inlägget: Man kan aldrig vara färdiglärd inom någonting, så hoppas det kommer bli riktigt lärorikt att gå back to the basic i mitt fotograferande. 
 
Social Media
Så intressant och högaktuellt ämne! Det finns ju så himla många perspektiv som man kan se på Sociala Medier med och så många för- och nackdelar att detta knappast kan bli ointressant. 
 
Human Development and Learning
Jag som vet att det en dag kommer sluta med att jag utbildar mig till lärare (även fast jag absolut inte vill vara det i dagens skolsystem där betyg är viktigare än kunskap) men det här kan bli en intressant försmak på det hela. Haha, känner att jag är en så himla oklar människa ibland.
 
Marine Vertebrates
Denna kurs valde jag verkligen så himla spontant. Satt och kollade igenom listan med kurser och började fundera på vad "Marine Vertebrates" var för något, så jag googlade och när det kom upp en bild på en sköldpadda och en späckhuggare kryssade jag direkt i den lilla rutan för att välja den kursen. Har egentligen ingen aning om vad vi kommer få göra, men om ett par veckor ska vi iväg på en tre dagar lång field trip så det kan ju inte bli annat än bra ;) 

Första dagen på Universitetet

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Hade en lugn start på Universitetet med bara en lektion i Digital Photographic Practice.
Kursen är väl egentligen en grundkurs till fotografering så vi kommer gå igenom många såna där grejer som jag (som trots allt jobbat som fotograf i nästan två år) gör utan att ens tänka efter, typ bländare, slutare och ISO. Hoppas ändå att denna kurs kommer bli riktigt lärorik (man kan ju trots allt aldrig bli "färdig" när det kommer till att lära sig något!) och let's face it, ska jag göra Universitetsstudier på engelska behöver jag åtminstone ett ämne där jag får känna känslan av att "det här kan jag" ;) Bilderna ovan är förresten från min första uppgift: Gå ut i tio minuter och fotografera det du ser.
 
Tänkte att jag skulle lägga upp mitt schema imorgon (då jag fått lägga det själv och är väldigt nöjd, haha!) så tänkte skriva lite mer om de fyra ämnena jag läser den här terminen då! Har du någon fråga om kurserna jag läser (eller rent allmänt om mitt Australien-år) är det bara att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan på det! Har redan ett par inlägg sparade som utkast på frågor jag fått på tidigare inlägg :)

Lata dagar vid poolen

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
 
Ganska exakt såhär har vi spenderat vår helg.
Det är ju fortfarande vinter här så vi har haft poolen helt för oss själva hela helgen, de måste tänka att vi svenskar är helt galna som tycker det är varmt nog att bada nu, haha! Helt ärligt är klimatet ganska "en-bra-svensk-sommar-dag" just nu så jag lär väl endast vara en stor pöl av svett när den australiensiska sommaren kickar igång ;)

Mooloolaba Beach

 iPhone 5s
 
Vill nästan inte ens lägga upp den här bilden då den inte alls gör den vackra stranden rättvisa!
Igår hängde vi i alla fall på Mooloolaba Beach (älskar namnet!) och jag fick äntligen ta mitt efterlängtade dopp i havet. Jag vet inte vad det är, men jag har som alltid haft en speciell kontakt med stranden och havet, känner mig verkligen hemma där. Är nästan avundsjuk på mig själv som bor så pass nära stranden nu att jag i teorin har möjlighet att vara där varje dag.
 
Tog inte med mig kameran då sand + kamera sällan är en bra kombination, men GoPron fick följa med och föreviga mitt första dopp - trodde jag i alla fall. Det vattentäta kamerahuset visade sig nämligen vara så smutsigt att man knappt ser vad bilderna föreställer, haha! Så nu ska hela kamerautrustningen få sig en ordentlig rengöring så får jag göra ett nytt försök senare ;)

Modell för en dag

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Under Orientation Week har vi lärt känna denna supergoa tjej vid namn Sarah och igår var vi hemma hos henne.
Hon är konstnär och passade därför på att utnyttja vårt sällskap genom att låta oss sitta modell för henne, och självklart säger man inte nej till det! Orientation Week tog även slut igår så nu har vi tre dagar ledigt innan studierna sätter igång och jag hoppas kunna få till ett första bad i havet innan dess!

Orientation Week

  Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM (fotograferad av pojkvännen)
 
Tekniskt sett börjar vi inte Universitetet förrän nästa vecka, men vi har ändå varit där varje dag sedan vi kom hit för Orientation Week
Det är inte mer komplicerat än det låter, skolan har anordnat en massa olika aktiviteter för att välkomna oss till University of the Sunshine Coast. Vi har bland annat har vi fått åka på en busstur genom hela staden, haft grillkväll med alla internationella studenter, haft seminarium om hur det är att studera på Universitetet och igår var det Market Day då alla skolans föreningar hade ställt upp tält där de delade ut goodiebags och försökte värva medlemmar. Jag har faktiskt gått med i en förening redan, men mer om det sen! 
 
De första dagarna regnade det så fotograferade inte så mycket, men här är i alla fall ett par bilder från Market Day. Jag spelade förresten fotboll med en gigantisk "badboll" på huvudet (sista bilden) så nu är jag helt blåslagen på benen, haha! Livsfarligt ju då man flyger som en liten vante när man blir tacklad, men så roligt!
 
 
  Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
 

Vårt hus i Australien

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
På de första tre bilderna kan du se huset som vi bor i här i Australien.
Vi hittade det på hemsidan Flatmates (rekommenderar den sidan om du söker boende i Australien!) så vi skrev faktiskt på avtal och allting redan i Sverige, innan vi ens sett huset i verkligheten. Lite naivt kanske, men det visade sig ju gå superbra då allting var precis som vi fått det beskrivet för oss. Huset är ett radhus som ligger i ett helt nybyggt område bara tio minuters promenad från Universitet (eller 20 minuter för oss som stannar och fångar Pokémons hela vägen, hehe...) och bara hundra meter bort ligger ett litet centrum med ett gym, en pizzeria, ett café, en frisör samt ett liten matbutik. Vi har även tillgång till tre stycken pooler i området varav en ligger precis bakom vårt hus, så där lär jag hänga mycket!
 
Huset delar vi med tre koreaner och en australiensare. Jag hade tänkt ta lite bilder inomhus också men solen hann gå ner (har så svårt att acceptera att det är vinter och att solen går ner redan klockan fem!!) så det får bli en annan dag, men alla sovrum ligger i alla fall på övervåningen och på nedervåningen har vi ett gemensamt utrymme med vardagsrum och kök. De vi bor med är supertrevliga, huset är riktigt fräscht och området känns trevligt så tror detta kommer bli hur bra som helst! (Även fast det tog en kvart att ladda upp de här bilderna med vårt sega Internet, haha!)

Hello from the Other Side!

Jag hade en plan om att bli betydligt flitigare på att blogga i Australien, men den planen gick väl sådär.
Den första tiden var jag nämligen lite av ett vandrande vrak efter nästan 48 timmar på resande fot + det faktum att det regnade konstant det första dygnet + att det är vinter här vilket gör att det blir mörkt redan klockan fem på kvällen. Sedan hade vi så himla mycket som behövde göras innan vi ens kunde börja packa upp väskorna så jag var så utmattad både fysiskt och psykiskt att jag på riktigt började gråta i mataffären för att det bara fanns färdigskivad ost, haha! Nu kan jag skratta åt det, men alltså usch vilket helvete det var att genomlida!
 
Nu är i alla fall dag två här i Australien avklarad och vi har börjat komma tillrätta. Igår bjöd Universitet oss på en busstur kring hela Sunshine Coast så att vi fått en bättre översikt över staden och vårt rum börjar mer och mer kännas som "vårt rum" och inte bara "rummet som vi hyr". Jag har även fått se havet och en hel massa kängurus då de lever vilt kring Universitet (lär spamma bilder på dem ett tag framöver!) så nu har jag börjat anpassa mig till livet i Australien vilket jag hoppas betyder att jag även ska hålla bloggen uppdaterad för att ha hela den här upplevelsen dokumenterad :)
 
 
   
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM

18 timmar i Bangkok

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
 
Befinner mig just nu på ett hotell i Bangkok.
Vi har nämligen hela 18 timmars mellanlandning här så går och nynnar på "One Night in Bangkok" hela tiden, haha! Jag har varit i Bangkok två gånger tidigare så kände inget större behov att åka in och gå på stan utan hade tänkt stanna på flygplatsen hela mellanlandningen, men pojkvännen övertalade mig att vi skulle ta in på hotellet bredvid istället. Hatar att erkänna när har har rätt (hehe!), men är så glad att han övertalade mig då det var så skönt att få ta en dusch och sova i en ordentlig säng ett par timmar efter den tio timmar långa flygningen mellan Stockholm och Bangkok!
 
Strax ska vi checka ut härifrån och gå tillbaka till flygplatsen för den kommande flygresan på nio timmar till Brisbane, och väl där väntar en taxi på att få ta oss till vårt nya hem det kommande året i Sunshine Coast.
 
 
Avslutar med den obligatoriska flygbilden på vingen. Jag hade förresten failat totalt vid bokningen då jag vid särskilda önskemål skrivit "Fönsterplats" vilket ledde till att vi båda fick fönsterplats på olika rader - så vi satt alltså inte ens bredvid varandra, haha! 

Hejdå Sverige!

 

Lite glimtar från de senaste dagarna

Jag flyttar imorgon (?!?!) har därför spenderat så mycket tid som möjligt med mina nära och kära.
Det har därför blivit MÅNGA middagar, fikor och promenader den senaste tiden så tänkte dela med mig av lite bilder från ett par av dessa dejter då jag faktiskt varit duktig och haft kameran med mig. Tänker att jag inte skriver så mycket detaljer kring allting då det nog inte är någon annan än jag som är intresserad av det, så här kommer lite glimtar från de senaste dagarna då jag har...
 
 
 
...fikat med en vän på mysigaste Norrby Trädgård
 
 
 
...firat fyra år tillsammans med pojkvännen genom att baka en tårta
 
 
 
...haft två fina blondiner över på en brunch
 
 
 
...(och behövt städa efter brunchen)
 
 
 
...frossat i mina Morganchips som jag köpte på Ullared för ett par veckor sedan (tycker egentligen inte ens om chips men påsen är ju för fin för att stå emot)
 
 
 
...ätit middag på Jamie Oliver's Italian på Östermalm med pojkvännen och två vänner
 
 
 
...fortsatt kvällen med en spontan (och självklart alkoholfri!) drink på en mysig uteservering
 
 
 
...dubbeldejtat på Koh Phangang
 
 
 
...hängt på Gröna Lund med ett gäng fegisar som inte vågade åka någonting och ätit världens högsta sockervadd (typ)
 
 
 
 
 
 
(Snodde denna bild från Oskars instagram)
 
 
 
 
...hittat Hipsterkällaren 2.0 med mina favoriter och druckit varm choklad
 
 

Drömmen om Australien

Alltså TACK för alla peppiga kommentarer på mitt förra inlägg angående flytten till Australien!
Jag har haft min flygbiljett sedan april, men det är nog inte förrän nu jag faktiskt insett vad det är jag ska göra - jag ska ju faktiskt BO på andra sidan jordklotet, få en helt annan vardag. Om allting går som vi planerat kommer jag att stanna där i ett år.
 
Jag ansökte ju redan i höstas om att studera ett treårigt program i Australien, men av flera olika anledningar valde jag att tacka nej till min plats (läs mer om det beslutet i det här inlägget). Trots att jag vet att man inte ska älta det förflutna kunde jag verkligen inte släppa tanken på att få leva ett vardagsliv i Australien så i mars skickade jag in en ny ansökan, denna gång för enskilda kurser i ett år - och jag kom in.
 
Så från och med onsdag (eller egentligen fredag då flygningen dit tar 37 timmar...) kommer jag bo i Sunshine Coast som ligger ett par mil norr om Brisbane på Australiens östra sida och den 25 juli börjar jag studera på University of the Sunshine Coast. I och med att jag inte läser ett program utan enstaka kurser har jag fått möjlighet att välja lite av varje - vilket jag verkligen gjort! Tänkte skriva något ordentligt inlägg om mina studier väl på plats.
 
Jag ska få uppfylla min dröm om att leva i Australien, och som om det inte vore nog får jag göra det tillsammans med min fantastiska pojkvän 
 
 
Inspirationsbilder från min Pinterest "Dreaming of White Beaches & Turquoise Water"
 

Snart börjar äventyret...

...för om 4 dagar flyttar jag till Australien.

En rosa kväll i Stockholm

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
 
Var på middag igår med en fin vän och våra pojkvänner och när vi kom ut från restaurangen var himlen alldeles magisk.
Alltså jag skojar inte, har nog aldrig ens sett en så rosa himmel förut som reflekterades på ett sätt som gjorde att ljuset blev helt obeskrivligt mjukt. Ville typ lägga mig ner på trottoaren och gråta för att det var så vackert, haha. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad längs med vattnet mellan Östermalm och Slussen när jag slogs av den fantastiska idén att vi skulle ta oss upp till Katarinahissen.
 
 
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 16-35mm f/4L IS USM
 
Jag har nog aldrig bestigit en trappa så fort i hela mitt liv, men jag skulle hinna upp till toppen innan solen gick ner och så var det bara. Är så glad att jag hade packat med mig kameran så att jag fick chansen att föreviga utsikten i det magiska ljuset, annars hade jag nog vaknat idag och trott att jag inbillat mig allting. Det var verkligen en galet vacker kväll.
 
Jag kommer sakna dig, mitt vackra Stockholm ♥
 
 
 
 

Jag har sagt upp mig från mina fem jobb

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Inom en snar framtid väntar det nämligen nya äventyr för mig.
Jensens Vuxenutbildning och Stockholms Universitet slutade jag jobba på redan förra månaden (den fina koppen ovan fick jag av min samordnare på Universitetet), min sista dag på förskolan var i fredags, jag har inga fler fotograferingsjobb inbokade och nu på söndag jobbar jag min sista dag på babysimmet. Lite märkligt ändå. I och med att jag inte längre jobbar 60 timmar i veckan har så gott som all min lediga tid gått åt till att vara med människor jag tycker om - innan ett nytt kapitel i mitt liv drar igång.

Han är fin, den där pojken ♥

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Kompisfotografering vid Karlbergs Slott

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Fotograferade de här två härliga tjejerna för ett par veckor sedan.
Vi höll till i Karlbergs slottspark och hittade ett himla fint tempel där mitt i parken som vi stannade och fotograferade en hel del vid. Klockan var närmare halv sju på kvällen så ljuset var sådär mjukt och fint. Mer såna kvällar tack!

NOW IS A GOOD TIME

Inlägget är ett rekalmsamarbete 
 
Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
I samarbete med Idiwa har jag fått hem denna läckra klocka!
Dock är den något för stor och stel för mig så kommer inte använda den så mycket som vardagsklocka, men oj vilken klockren (hehe!) rekvisitaklocka det är! Tänker att denna klocka är en perfekt detalj vid vardagsfotograferingar (tänk dig den med en stor kopp te!) så den lär användas många gånger till det kan jag tänka mig! Klicka här för att komma direkt till klockan i Idiwas webshop.
 
Inlägget är sponsrat av Idiwa men alla åsikter är mina egna.

Juli 2015

 
Nu har halva år 2016 passerat.
Medan vi försöker smälta det tar vi en tillbakablick på hur juli såg ut för mig förra året. Den månaden besökte jag Sundsvall över en helg, såg filmen Minions på bio, firade treårsdagen med pojkvännen med en tårta, tog båten över till bästa Gotland, tog SM-guld och blev svensk mästarinna samt hade en välbehövd spahelg på Yasuragi. Annars fortsatte jag med mitt slit som attraktionsvärd på Gröna Lund samt mina universitetsstudier i Harry Potter.
 
En ganska härlig juli-månad 2015 helt enkelt, men detta år kommer den bli helt oslagbar på alla sätt och vis!