Ett tre år långt distansförhållande är över...

 
...för jag och pojkvännen har gått och blivit sambos 
Haha, så märkligt att kalla honom för "sambo" då vi bor hemma hos min familj och delar på mitt lilla rum, men ändå. Kanske är det inte helt konstigt att bloggen fått lida då alla mina jobbfria timmar gått åt till inredningsfix för att mitt sovrum ska bli vårt rum. Det har redan blivit en sväng till Ikea men har räknat med att det kommer bli minst en till, haha.

Ringmuren runt

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 17-40/4,0 L USM

En kväll vid havet

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Huset vi bodde i på Gotland låg ungefär 200 meter från havet så det blev ett antal kvällspromenader dit.
Bilderna ovan är egentligen bara testbilder för att ställa in kamerainställningarna till en helt annan typ av fotografering (sneak peek i det här inlägget!) men tyckte de blev så fina med det "mjuka" vattnet. Sista bilden hade en slutartid på 4 sekunder så vågorna är ju som försvunna.

Tillbaka på jobbet och en Smaklös kväll i Burs

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 17-40/4,0 L USM
 
I måndags kom jag hem från finaste Gotland och jag har så svårt att förstå att mina sex veckor semester redan är över.
Var tillbaka för ett 12-timmarspass på Gröna Lund redan igår och kroppen var långt ifrån redo för den omväxlingen, men förhoppningsvis vänjer jag mig vid det höga arbetstempot ganska fort! Bilderna ovan är i alla fall från en härlig kväll med familjen i Burs där det Gotländska bandet Smaklösa spelade, det är lite av en familjegrej att gå och se dem då de är så fantastiskt roliga att höra live.

Semester på Gotland

 Från min instagram, @amandajona
 
Om någon undrar var jag tagit vägen så hänger jag på Gotland och njuter av min sista semestervecka.
Åkte hit i fredags och har ett par dagar kvar på denna fantastiskt fina ö innan det är dags att åka hem igen. Har hunnit med en hel (bland annat vunnit mitt första SM-guld!) men mer om det när jag har möjlighet att ladda in bilderna från kameran i en dator, tänkte mest bara uppdatera så att bloggen slipper stå tom.

Tipsinlägg: 5 fotobloggar jag följer

Bilder lånade från lindapauline.se
 
Linda-Pauline
Fotograf som fotograferar allt från sagolika bröllop till söta bebisar. Bara tokälskar hennes bildstil med ljus och färger, man ser så tydligt att det är hon som skapat bilden. 
 
Besök bloggen här.
 
 
Bilder lånade från photosbypattra.com
 
Photos by Pattra
En galet kreativ människa med en helt egen bildstil. Många härliga bilder från diverse utlandsresor och promenader med hennes fina hundar men hennes specialitet är utan tvekan matfotografering.
 
Besök bloggen här.
 
 
Bilder lånade från naataali.blogg.se
 
Natalie
En vardagsblogg helt i min stil. Hon fångar verkligen de där härliga ögonblicken i vardagen på ett så fint sätt och så har hon även en bildstil som tilltalar mig väldigt mycket.
 
 
 
Bilder lånade från emelieohlsson.blogg.se
 
Emelie Ohlsson
Allt Emelie rör vid blir som magi. Allt. Jag har träffat henne en gång på Fotomässan i Stockholm och hon är helt klart lika fantastisk och omtänksam, men samtidigt ambitiös och driven som hon verkar vara i bloggen. Sedan så kan man ju inte göra annat än gapa varje gång man scrollar igenom hennes bilder, så fantastiska!
 
 
 
Bilder lånade från nevnarien.se
 
Nevnarien
The one and only - Elin Kero. Jag har hyllat denna fantastiska människa och hennes fotograferande ett antal gånger men här kommer det en gång till: Elin Kero är grym och hennes bilder är nog de som inspirerat och influerat mitt eget fotograferande mest. Hon fotograferar fantastiska vardagsbilder, magiska sagofotograferingar och allt däremellan!
 
 

Två år och trehundrasextiofyra dagar

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Vi håller traditionen uppe och firar min och pojkvännens årsdag med en hemmagjord tårta.
Dock har vi inte varit tillsammans i tre år förrän imorgon, men vi smygfirade redan idag då morgondagen istället kommer gå åt till något helt annat. Måste förresten bara ta och sprida lite näthat till alla konditorer där ute - jag hatar er för att ni får det här med att göra tårtor att se så enkelt ut! Haha, vet inte hur länge vi stod med den där marsipanen för att få den någorlunda jämn. Bör kanske tilläggas att detta var andra gången i mitt liv jag försökte mig på att göra en marsipantårta och med tanke på att det första försöket slutade med att tårtan totalförstördes genom ett antal hugg med kökskniven i ren frustration så blev det ju en lite bättre tårta den här gången ;)
 
Gillar hur detta inlägg spårade från att fira kärleken till att berätta om hur jag knivmördade en tårta, haha!

En annorlunda fotografering

  Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM eller Canon EF 17-40/4,0 L USM
 
För ett par veckor sedan fick jag förfrågan att göra en lite annorlunda fotografering - fick nämligen fotografera en bil!
Till och med jag som har noll bilintresse förstår ju att det här var en väldigt fin bil och det var kul att testa på att fotografera något annat än bara lägenheter och hus. Hade gärna kört runt i en så fin bil det århundrade jag tar körkort, haha.
 

Ett dygn på Yasuragi

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM & iPhone 5s (sista bilden är fotograferad av min pojkvän)
 
I studentpresent från min familj fick pojkvännen en övernattning på Yasuragi tillsammans med mig som vi utnyttjade förra veckan.
Jag hade aldrig varit där tidigare men det är ett Japan-inspirerat spa på Hasseludden där man går omkring med yukata (aka. morgonrock) hela tiden, till och med under måltiderna, och bara kopplar av i den avslappnande miljön. Fantastiskt härligt att sitta utomhus i de varma källorna med utsikt över skärgården och gå på de stressbefriande passen de hade. Det blev två superbra dagar helt enkelt.
 
Vi hade ingen aning om det när vi bokade, men på måndagar är Yasuragi vegetariskt för att värna om miljön och dra ner på köttkonsumtionen. Asbra initiativ egentligen, men jag har svårt för asiatisk mat i vanliga fall och när de endast serverar grönsaksdumplings och sjögrässushi gick det bara inte. Vi stannade därför på Friday's på vägen hem för att få i oss lite "riktig" mat då jag var ganska hungrig efter att ha levt på ris och frukt, haha. Det är inte lätt att vara kräsen när det kommer till mat.

SM-veckan i Sundsvall

Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
I helgen har jag åkt tur och retur till Sundsvall för årets första SM-tävlingar i min lilla idrott varpa.
Har knappt tränat i år så hade väl inte förväntat mig några superplaceringar (vilket det inte heller blev då jag slutade sist) men var ändå taggad på att åka då varpan för första gången fick vara med på Riksidrottsförbundets gemensamma SM-vecka med ett trettiotal andra idrotter. Jag hade hoppats på att få se en massa andra idrotter, samt att fler skulle få upp ögonen för varpan då SVT direktsände från Sundsvall. Jag menar, det är ju inte direkt många som vet vad varpa är för något.
 
Dock hamnade varpan på ett gräsfält, bakom en kulle, långt bort från alla andra idrotter, Pridefestivalen, Hamnfesten, tivolit och i princip alla platser där människor rörde sig, så de enda som hängde på varpaplan var vi varpakastare och jag hade inte möjlighet att se några andra idrotter än dragkamp och casting som delade fält med oss. Lite tråkigt tyvärr, men häftigt ändå att en så liten idrott fick möjlighet att våra med på ett så stort evenemang!
 
 

Minionerna på bio

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM & iPhone 5s (första bilden är fotograferad av min bror)
 
Vet inte hur länge jag längtat till den 1 juli - dagen då Minionerna hade premiär på bio.
Uppenbarligen behövde jag gå på premiärdagen och tvingade med min pojkvän och bror så att jag slapp sitta ensam bland alla femåringar, haha. Innan filmen började hade de ansiktsmålning för barn och självklart stod jag först i kön för att få en minion målad på handen + att jag fick klistermärken som man skulle sätta fast på bananer. Haha, hej jag är 19 år gammal! Filmen var i alla fall superbra!

Första hemtentan

 Canon EOS 5D Mark III + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Känns inte som att jag gjort mycket annat den senaste tiden än att gå igenom alla Harry Potter-böckerna i rekordfart.
Min första hemtenta i Harry Potter-kursen ska nämligen in idag och jag har väl börjat om sisådär femtioelva gånger då jag inte är nöjd. Det är ärligt talat svårt att behöva sitta och skriva ihop en text där man ifrågasätter och kritiserar någonting man älskar så mycket, men har i alla fall en text som går att lämna in. Det värsta som kan hända är ju att jag får göra en omtenta. Haha, detta kommer alltså från hon som gick genom skolan med inställningen att det värsta som kunde hända var att inte få ett A.
 
Trots att det känns som att jag spenderat all vaken tid med att plugga har jag ändå lyckats hinna med en massa roligt de senaste dagarna, men mer om det senare för nu ska jag gå ut och njuta av min favorit - solen 
 

Juli 2014

 
Okej, ärligt talat nu: Var tog juni vägen?
Första juli idag alltså och förra året vid den här tiden hängde jag på Gotland, hoppade fallskärm och lyckades vinna ett JSM-guld. Ja, det var alltså en ganska grym månad. Det blev även picknick med vänner och så träffade jag härliga Beatrice för första gången när vi tog en liten fotopromenad på vackraste Visbys gator.