Emma & Stina

   Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Hårmustascher på Drottningholm

  Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Idag har jag fått stå framför fantastiska Emma Granns kamera i Drottningholms slottsträdgård.
Jag trivs betydligt bättre bakom kameran än framför så fotograferade även Emma och hennes härliga rumskompis Stina. Det blev verkligen en superrolig eftermiddag och trots misslyckade gruppbilder med lövkastande som istället slutade med hårmustascher fick vi till en massa grymma bilder!

Harry Potterkoppar och bönor

 Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

För ett tag sedan deltog jag i en frågesport på Matildas blogg och gissa vad? JAG VANN!
Frågorna var om Harry Potter och priset var dessa två helt fantastiska koppar med inspiration och citat från Harry Potter + ett paket Bertie Botts bönor. Kopparna har hon målat själv och inslagningen på själva paketet var nog den finaste jag någonsin sett. Tack så hemskt mycket Matilda, uppskattar varenda detalj! ♥
 
Kolla in Matildas blogg här - hon är så sjukt duktig på allt hon gör!

Den logiska kopplingen mellan bombhot och choklad

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
"Jag kan inte ta mig till jobbet idag på grund av bombhot".
Det är typ märkligaste orsaken till frånvaro sedan Barack Obamas Stockholmsbesök när de stängde av trafiken och jag helt seriöst kunde skylla min sena ankomst till skolan på USAs president. I förmiddags stängdes i alla fall stora delar av kollektivtrafiken av på grund av bombhot vid Gullmarsplan men jag hade en hel del jobb jag kunde göra hemifrån så det löste sig ändå.
 
Stort plus på hela situationen är att jag fått jobba i OnePiece hela dagen och dricka lite för mycket varm choklad ur en löjligt stor kopp. Lite helg-fast-ändå-inte-känsla.

Min drog för tillfället

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Dricker nämligen enorma mängder vatten med citronskivor i just nu.
Inte bara för att det är riktigt gott och fräscht utan även för att jag hoppashoppashoppas att den extra mängden C-vitamin ska hålla mig frisk under hösten. Har ni följt min blogg vet ni kanske redan att mitt immunförsvar i princip inte ens existerar, men hitintills tycks mitt citronvatten fungera! Peppar, peppar.
 

Detaljer från mitt sovrum

Jag älskar verkligen att hålla på att ändra om i mitt sovrum.
Under den senaste tiden har jag rensat ut massa gammalt, köpt in lite nya möbler, möblerat om samt målat så gott som allt jag äger vitt. Det enda som är kvar att fixas nu är att fylla mina ramar, men med tanke på att de hängt uppe på mina väggar i snart fem år utan innehåll lär väl det ta ett tag till...
 
Det är ju inte direkt någon nyhet att jag är svag för gamla grejer som till exempel analoga kameror och mjölkkannor, men har blandat de grejerna med modernt, personligt och en hel del sentimentalitet och fått ett sovrum som jag verkligen trivs i och som känns så himla mycket JAG.
 
Alla bilder i inlägget är fotade med Canon EOS 60D + Canon EF 24mm f/2.8
 
 
 
Liknar bilden jag la upp på instagram igår, men denna gång med spottarna släckta. Steghylla från Jotex, kameror från diverse loppisar, krokar från IKEA och ramen fick jag i studentpresent.
 
 
 
Stora kuddarna är från IKEA, Happy-kudden är en present och den stora nallen fick jag när jag föddes och var alltså mitt första gosedjur.
 
 
 
Mjölkkannorna har jag tillägnat ett helt inlägg åt tidigare, men tycker om dem så mycket så visar dem igen. Den lilla blomman i silverramen är den första (och enda!) blomma jag fått av min pojkvän och "silverklumpen" till vänster är min första varpa som jag hade när jag var ungefär fyra år gammal.
 
 
 
Och slutligen, mina tomma ramar på mina tavelhyllor. Har sedan en lång tid tillbaka bestämt att de ska innehålla mina egna fotografier, problemet har bara varit att välja vilka. Jag har så stora problem, jag vet.
 

Jag har blivit med fullformat ♥

 Canon EOS 60D + Canon EF 24mm f/2.8 (lånat objektiv)
 
Det enda problemet är att den inte går att fotografera med för tillfället.
Har nämligen fått ärva min chefs Canon EOS 5D Mark III för att hädanefter få använda som arbetskamera. Tyvärr har slutaren på den gett upp så ska lämna in den på service imorgon, men efter det hoppas jag att jag och den här vackra fullformataren ska bli riktigt bra vänner!

Myser med The 100

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Såhär har mitt liv sett ut den senaste veckan.
Har i princip bara gått till jobbet och kommit hem igen för att krypa ner i sängen med en kopp te och serien The 100. Såg första avsnittet i tisdags, fastnade direkt och nu har jag sett klart hela första säsongen och längtar till oktober när nästa säsong släpps + ny säsong av The Vampire Diaries och The Walking Dead! 

När naturen byter färg

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Valet 2014

iPhone 5s
 
Precis som vid EU-valet i våras jobbade jag igår som röstmottagare för ett distrikt i min kommun.
Trots att man blir en aning mosig i huvudet och kroppen efter ett 17 timmar långt arbetspass tycker jag det känns riktigt bra att jobba i en vallokal och på så sätt hjälpa demokratin. Sen är det även ganska nice med obegränsat mycket varm choklad för att hålla sig vaken när man ska räkna alla hundratals röster!

Månaden tema: Sommarminne

Tillsammans med ett gäng fotointresserade bloggerskor har vi skapat en grupp som varje månad ska fota en bild som följer ett visst tema. Vi har haft ett ganska långt uppehåll över sommaren, men nu är vi igång igen!


Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Den här månadens tema var "Sommarminne".
Min tolkning av temat kom jag på när jag bläddrade igenom mitt bloggarkiv från i somras för att minnas vad jag gjort. Jag skapade ju faktiskt min blogg mycket för att jag ville minnas saker jag gjort och därför får bloggen representera mitt sommarminne! Satt även framför brasan när jag filmade för den här bilden för en känsla av höst så att det (i alla fall i mitt huvud) blir tydligare att jag minns tillbaka på sommaren = sommarminne.
 
Kolla gärna in de andra i fotogängets bloggar för att se deras tolkning på månadens tema:

Blog Sims 4 Challenge - Snyggaste huset

 
Jag har i samarbete med The Sims blivit utmanad i Blog Sims 4 Challenge och detta är sista uppdraget.
Har redan hunnit göra en look-alike och byggt ett mysigt rum och sista uppdraget var att bygga ett hus vilket enligt mig var det roligaste uppdraget då möjligheterna i The Sims 4 är oändliga. Valde just den här typen av stil på huset då det är så jag själv vill bo en dag - modernt men med inspration från äldre hus.
 
Jag behöver DIN hjälp för att vinna tävlingen, så klicka här för att rösta på mitt bidrag.
 
 
Framsidan
 
 
 Entrén
 
 
 Matplats på baksidan (den blå dörren leder direkt till köket)
 
 
Baksidan
 
 
 Kortsida
 
 
 Ovanifrån
 
 
 Huset på kvällen

Malin i motljus

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Ovan är en av mina favoriter från när jag fotograferade finaste Malin i helgen.
Vi måste vara universums mest osynkade människor för när den ena är ledig är inte den andra det och tvärtom. Vi hittade i alla fall en lucka mitt på dagen då ljuset är som starkast och svårast att hantera, men med lite träd och reflexskärmar tycker jag ändå vi lyckades få till lite härliga porträttbilder!

Spindelnät istället för soluppgång

Canon EOS 60D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 
Hörde igår kväll att det skulle bli en dimmig morgon idag och jag ville föreviga den i soluppgången.
Har nämligen varit så himla sugen på att fotografera något sådant här och tänkte passa på nu när jag ändå hade sovmorgon. Så dumt beslut då man inte såg skymten av solen och dimman var så tunn att det mest såg ut som ett grått lager oskärpa på alla bilder. Hittade i alla fall lite fina spindelnät täckta i morgondagg som fick min uppmärksamhet istället.

Löshår från 1001 Extensions

Inlägget är ett reklamsamarbete
 
Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
I början av sommaren fick jag hem två paket clips från 1001 Extensions.
Superenkelt att sätta i trots att jag aldrig använt löshår tidigare och det är gjort av 100% äkta hår vilket även gör det enkelt att styla. Jag har relativt tjockt hår naturligt, men jag älskar verkligen volymen håret får när löshåret sitter i! Man känner sig ju nästan lite som en Disneyprinsessa.
 
Funderar du på att köpa löshår? Just nu har 1001 Extensions hela 80% rabatt på sina clips! Löshåret finns i en massa olika färger i längderna 38cm till 56cm och man kan även välja om man vill ha det rakt eller vågigt.
 
Detta är ett sponsrat inlägg.

Blog Sims 4 Challenge - Mysigaste rummet

 
Jag har i samarbete med The Sims blivit utmanad i Blog Sims 4 Challenge och detta är andra uppdraget.
Det här uppdraget gick ut på att bygga det mysigaste rummet och jag valde att bygga ett vardagsrumsliknande bibliotek i jordnära färger med utsikt över en sjö. Kan ju helt klart meddela att jag redan hittat min favoritinredningsdetalj i The Sims 4, den analoga kameran jag ställt ovanför eldstaden!
 
Jag behöver DIN hjälp för att vinna tävlingen, så klicka här för att rösta på mitt bidrag.
 

Om mitt gymnasiearbete - Lättbakat

Under den senaste veckan har jag fått en massa frågor om mitt gymnasiearbete.
Under första veckan på mitt tredje år jobbade vi bara med gymnasiearbetet så förstår att det är ett väldigt aktuellt ämne för många just nu. Tänkte därför göra ett inlägg om mitt gymnasiearbete - och för första gången visa upp delar av slutresultatet här på bloggen!
 
 
Min framsida + bild i slutet av boken där jag tackar de som hjälpt mig
 
Om ni minns det gjorde jag i alla fall en bakbok vilket jag inte ångrar för en enda sekund då det var superroligt. Gick ju den estetiska linjen så det i projektet som stämde överens med mitt program var fotografering, redigering, layout samt anpassning för hur den skulle visas. Alla goda sötsaker var bara ett stort plus!
 
 
Introduktionstext
 
Temat på min bakbok var att det ska vara enkelt att baka (lättbakat) genom att ha enkla recept med ingredienser man ofta har hemma. Därför hade jag även med ett uppslag med enkla baktips samt förklaring på vad vissa begrepp inom bakning betyder. Bakboken har även en innehållsförteckning.
 
 
Några av de 15 recepten
 
Då temat var att bakning ska vara enkelt ville jag hålla layouten och bilderna ganska enkla genom att ha neutrala färger, mycket luft och tydliga indelningar av text. Fotade även alla bilder från samma vinkel med samma ljussättning för att få en tydlig helhet i boken.
 
 
 
Någonting som är roligt är att jag hela tiden skriver "boken" trots att det i slutändan inte alls blev en bok. Hade hela tiden planerat att trycka den - tills dagen jag fick en iPad. Insåg hur otroligt mycket smidigare och mer tidsenligt det var att ha den digitalt på en iPad än fysiskt i en bok och så fick det bli.
 
Om någon funderar på att göra en bakbok som gymnasiearbete är det enda jag kan säga GO FOR IT. Det var riktigt roligt och samtidigt lärorikt och det är utan tvekan det skolarbete jag är mest nöjd med.
 
 
 

Inflyttningsfika

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Igår spontanbakade jag en sockerkaka och bjöd in mig själv till Oskar.
Han hade nämligen mindre än tio timmar tidigare flyttat in i en sjukt fin och helt nybyggd lägenhet och finns det ett bättre sätt att inviga den på än med te och sockerkaka? Nej det finns det inte, trots att fikat blev på golvet i brist på stolar.

September 2013

 
Tror vi skippar chocken över att det redan är en ny månad och går direkt tillbaka ett år i tiden.
I september 2013 hoppade jag av kursen Företagande och Entreprenörskap (bästa beslutet någonsin!), fick CS6 av skolan, fastnade på en vind som var som tagen ur en skräckfilm, köpte en pennvässare som ser ut som en kamera och hade "fest" i skogen. Fotade även för en läxa som gick ut på att fånga sitt dygn med 24 bilder.