Snart tillbaka på ön

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Några bilder från när jag besökte en väns lamm förra veckan på Gotland.
Det går ärligt talat inte att beskriva med ord hur vackert Gotland är och jag har turen att få åka tillbaka dit redan på fredag. Trots att jag varit på ön fler gånger än vad jag kan minnas var det inte förrän förra sommaren jag bara var där för att turista och precis så blir det även i år så har ni något smultronställe i form av en vacker plats, en fantastisk butik, ett mysigt fik eller något liknande får ni jättegärna tipsa om det!
 

En fejkad Rapunzel med hybris

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Börjar nästan tro att jag är någon då företag börjat kontakta mig för bloggsamarbeten.
Haha, nej men seriöst så har jag tackat nej till de flesta då det varit saker jag inte stått för eller föremål som inte platsar på den typen av blogg jag driver. Fick däremot ett erbjudande om löshår som jag inte kunde tacka nej då jag funderat på att köpa det ändå. Använde löshåret både på studenten och midsommar så känner att jag kan ge det en rättvis recension nu, när jag dragit ändan ur vagnen och fotat före- och efterbilder vill säga.

Ungdomslägret Ung Varpa '14

Canon EOS 60D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS
 
Igår kom jag hem från Gotland och somnade i princip direkt när jag la huvudet på kudden.
Misstänker att min trötthet kunde ha något att göra med ett gäng tioåringars oändliga energi samt lägerstandard á la luftmadrass på golvet. Vi ledare hade det i alla fall riktigt roligt och att döma på barnens utvärderingar hade de det också så man kan ju inte vara mer än nöjd.
 

Ungdomsledare på Gotland

iPhone 5s + Afterlight (fotad av min pojkvän)
 
Är just nu på Gotland för att vara ungdomsledare på ett varpaläger.
Lägret börjar inte förrän klockan två men vi fastlänningar landade redan vid elva så de senaste timmarna har jag spenderat hos en väns lamm och i en ödekyrka. Underbara Gotland.

Pannkaksfrossa

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Vad man kan göra regninga dagar: Frossa i pannkakor.
Det och titta på en massa film har vi sysslat med de senaste dagarna. Visst är det supermysigt, men nu börjar jag bli trött på regnet och vill gärna se lite sol så att man kan njuta av sommaren "på riktigt".

Min student del 4, mottagningen

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM (sista bilden är fotad av min kusin)
 
Studentdagen avslutades hemma hos mig där jag bjudit in en massa släkt och vänner.
Notera: Att lägga flaskor med såpbubblor på borden utomhus var en fantastisk idé, alla bilder på gästerna blev typ en miljon gånger härligare. Det kom ungefär 30 stycken gäster men maten hade räckt till det dubbla då vi fortfarande har rester kvar. Jag fick även en studenttårta som de skrivit fel på och helt otroliga studentpresenter. Var typ i chocktillstånd under hela presentöppningen.
 

Midsommar 2014

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Lite såhär såg mitt midsommarfirande ut i år.
En massa god mat, kalla vindar, en egen liten midsommarstång, lite regn, sjöutsikt och ett riktigt härligt sällskap som av någon anledning var muppar och satte sig på rad. Efter lite sitta-på-klippa-mys med dessa gick jag och min pojkvän hem och avslutade dagen med lite jordgubbstårta med min familj och våra grannar.
 
 
iPhone 5s
 
Offrade både sovmorgon och studentbuketter för att göra en krans imorse och då jag lyckades med att inte hamna på en enda bild fotad med min kamera idag får två mobilselfies duga.
 

En sista, bortglömd bild från Mexiko

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Alla bilder från min Mexikoresa går att hitta här.

Min student del 3, utspringet

Canon EOS 60D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (fotade av mamma)
 
Den bästa delen av studenten var utan tvekan utspringet.
Då min skola är relativt liten (endast fyra klasser per årskurs med ca. 20 elever i varje) så sprang vi inte ut klassvis utan alla tillsammans och därför behövde jag självklart vara först. Hej tävlingsmänniska!
 
Vi gick ut på baksidan av skolan för att sedan komma springande runt hörnet och ner för en backe och de få minuter vi stod där på baksidan var nog några av de mest euforiska i hela mitt liv. Kunde inte stå stilla utan hoppade och skrek och när de väl sa åt oss att springa hade jag på något sätt hamnat bakom en pelare. Tog Oskar i handen och började väja mellan alla studenter och precis när vi kom runt hörnet var vi först. Alltså åh vilken fantastisk känsla det var! Ni kanske kan se min lycka i den översta bilden när vi precis tagit oss ner till "samlingsplatsen" där ett antal champagneflaskor sprutade och många glädjekramar delades ut.
 
Efter det började jakten på min bebisskylt samt familj som höll upp den och hamnade i en blandning av eufori och chock när jag väl hittade den. Min skola är nämligen definitionen av långbortistan så hade inte räknat med att några fler än typ mina föräldrar skulle åka dit, men vid min skylt stod en massa underbara människor. Min pojkväns mamma hade liksom åkt hela vägen för Borås bara för min student! Åh, fylls av lycka och glädje bara av att tänka på det! Kan jag få göra om det här, snälla?

Min student del 2, avslutningen

Bilderna är tagna från skolans elevråds Facebook
 
Efter champagnefrukosten gick vi till skolan för själva avslutningen.
Där bjöds det på studentlunch samt tal från diverse rektorer, elever och lärare. Under avslutningen delades det även ut några priser och på bilderna ovan har jag precis tagit emot ett av dessa priser. Som jag tidigare nämnt gick jag ut med bäst betyg i hela skolan så fick ett diplom och ett stipendium av skolan för den prestationen. Då jag nu saknar en fast inkomst uppskattades detta pris lite extra! 

Från en brygga

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM

Vad är väl en brunch på slottet?

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Har varit på Tyresö slott idag för att äta lite (läs: mycket) brunch.
Var där tillsammans med min familj, mormor och pojkvän och efter att ha ätit betydligt mer än vad vi borde så tog vi en promenad i den vackra slottsparken.

Min student del 1, champagnefrukosten

iPhone 5s (gruppbilderna är fotade av Oskar Wiik cuz längst armar)
 
Tänkte ta hela studenten i kronologisk ordning och först på schemat var champagnefrukosten.
Tyvärr blev den planerad lite i sista minuten så vissa i klassen hade redan planerat att göra annat, men vi blev i alla fall några stycken som satte oss på en massa filtar i en park och åt jordgubbar. Vi skrev även i varandras studentmössor under frukosten och vilken egoboost det gav, så himla fina kommentarer ♥

Kajakpaddling med varpajuniorerna

GoPro Hero3+ Black Edition
 
Under träningslägret jag var på för någon vecka sedan testade vi på att paddla kajak.
Vi blev bjudna på ett mycket intressant väder, ena sekunden spöregnade det och i nästa var det strålande sol, men kul var det! Detta var även premiären för min GoPro vilket kanske märks då jag inte riktigt uppfattat hur mycket vidvinkel det egentligen är eftersom att mina fingrar kom med i bild i nästan varje foto ;)

För jag har tagit studenten

Canon EOS 60D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS (fotade av mamma)
 
FY FAN VAD JAG ÄR BRA!
Gårdagen var verkligen perfekt på alla sätt och vis och jag är mer än nöjd med min student. Har fortfarande svårt att förstå att gymnasiet verkligen är över efter allt slit jag lagt ner. Som tur var gav mitt blod, svett och tårar resultat - gick nämligen ut med bäst betyg i hela skolan. Nu tycker jag att jag förtjänar att bara njuta.

Idag är det äntligen min tur att ta studenten

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM (fotad av Oskar Wiik)

Studentfotografierna

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Har äntligen tagit mig tid till att gå igenom studentfotografierna jag fotade för några veckor sedan.
Vi fotade både uppe i skogen och nere vid vattnet och jag måste då säga att jag har extremt fina vänner. När vi fotade de här bilderna var det 25 dagar kvar till studenten och nu är det endast tre. JAG LÄNGTAR!
 

Color Me Rad Stockholm

GoPro Hero3+ Black Edition
 
Den här soliga lördagen har jag spenderat som funktionär på Color Me Rad Stockholm.
Det är ett fem kilometers långt lopp med färg och då jag idag jobbat i "Color Bomb Squad" var det min uppgift att se till så att deltagarna blev dränkta i färg. Det här var det första Color Me Rad någonsin i Sverige och jag tror verkligen att det är här för att stanna då det är en så himla rolig grej.

GoPro Hero3+ Black Edition

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
För några dagar sedan tog jag en sväng förbi Media Markt och kom ut med en ny kamera.
Har nämligen velat byta ut min undervattenskamera då det läcker in vatten i den (???) och tänkte därför önska mig en GoPro Hero3+ Black Edition i studentpresent. Efter att ha gått och kollat på kameran i butiken ett antal gånger kunde jag inte hålla mig längre utan köpte den själv ändå - ett beslut jag är mycket nöjd med.
 
 
GoPro Hero3+ Black Edition
 
Kameran är vattentät ner till 40 meters djup och har en extremt härlig vidvinkel så att man får med precis allt. Man kan även koppla ihop kameran med mobilen och iPaden vilket jag är sjukt fascinerad över och jag har lekt med den funktionen hela eftermiddagen. Det enda som saknas nu är ett dykarcertifikat eller en resa till ett land med bra snorkling så att jag får använda kameran till dess egentliga syfte. Hint, hint ;)
 
Edit: Såg att några frågade vad jag fick betala för kameran och tillsammans med ett minneskort på 16GB gick det på strax under 4000 kronor.

Fira/vara avundsjuk på studenter

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Under gårdagen åkte jag omkring bland vänners utspring och studentmottagningar.
Kan meddela att jag var lagom avundsjuk men samtidigt sjukt taggad då min egen student är om mindre än en vecka. Jag fick även åka med en av mina vänners flak igår och trots att öl är det vidrigaste jag vet och jag fick en massa öl i både munnen och ögonen var det inte en helhemsk upplevelse utan nästan lite roligt.

Xcaret del 2

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Lite fler bilder från temaparken xcaret i Mexiko.
Som jag nämnde i förra inlägget var den här temaparken en djurpark men det fanns en hel del aktiviteter att testa på. Vi simmade bland annat i underjordiska grottor, åkte äventyrsbåt och tittade på shower om mayakulturen.

Varpa Edition 2014

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Är nu hemma efter en fantastisk helg på Bosön med lite härliga varpajuniorer.
Utöver alla hårda träningspass, intressanta utbildningar och spännande varpatävlingar så har helgen precis som vanligt bjudit på en massa skratt och härliga stunder. Vår förundskanslist sa i slutet av helgen att "varpan är nog den enda idrotten där man är positiv och berömmer sin motståndare när den tar poäng" och jag kan inte annat än hålla med. Stämningen bland alla varpakastare är fantastisk.
 
Jag tog knappt några bilder under helgen då det var dåligt väder och sista dagen när det var sol lät jag Lucas (sista bilden) ansvara för kameran, vilket ni som följer mig på instagram vet bjöd på lite annorlunda bilder. Däremot var vi iväg på en annan typ av aktivitet under en av kvällarna där jag fotade en hel del så det lär komma upp ett eget inlägg om den kvällen senare. 
 

Juni 2013

 
Redan en ny månad alltså och dags för en tillbakablick på förra året.
I juni förra året besökte jag Drottningholms slott för första gången någonsin, hade mysdag sista dagen innan sommarlovet med klassen, vann pris på skolavslutningen för att ha varit "Årets sociala kompetens", åkte till Ullared och hämtade hem min pojkvän på vägen, tog hand om en sköldpadda, besökte en ruin, firade midsommar och blev fem år igen och beställde barnmenyn när vi såg Dumma Mej 2.