Högklint

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM (sista bilden är fotad av mamma)
 
När jag bad om tips om platser att besöka på Gotland fick jag en anonym kommentar om Högklint.
Alltså tack du anonyma person, det var en helt fantastisk plats! Det ligger strax söder om Visby och gillar man en vacker utsikt kan jag helt klart rekommendera att man tar ett besök i Högklint.
 

Varpa-SM 2014 i Motala

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM (fotad av pappa)
 
Detta blev utan tvekan mitt bästa SM någonsin.
Hade ju som sagt bara tänkt ställa upp i lag i seniorklassen men det slutade med att jag spontananmälde mig till två individuella grenar i juniorklassen också. I de grenarna tog jag ett brons och ett guld vilket gav mig tillräckligt med poäng för att totalt sett bli Sveriges näst bästa damjunior. Utöver mina JSM-medaljer tog jag även hem ett SM-silver vilket blev min första SM-medalj så jag är riktigt nöjd.

Jag är svensk juniormästarinna

iPhone 5s + Afterlight
 
Efter alla silver och brons känns det fantastiskt att kunna säga: JAG ÄR SVENSK JUNIORMÄSTARINNA
Befinner mig nämligen just nu i Motala där de svenska mästerskapen i varpa pågår. Tanken var egentligen att jag bara skulle åka hit och kasta lag i seniorklassen men dagen innan tävlingsstart spontananmälde jag mig till en individuell gren i juniorklassen SOM JAG VANN IDAG. Detta blev min första guldmedalj i SM-sammanhang och jag tog den med ett nytt personbästa så jag är riktigt nöjd!

Konstutställning i ruinen Drotten

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 

Om mitt fallskärmshopp

Tänkte gå igenom mitt fallskärmshopp steg för steg, mycket för min egen skull för att jag ska komma ihåg så mycket som möjligt, men även för att informera om det är någon annan som är sugen på att hoppa.
 
Jag fick i alla fall mitt fallskärmshopp som en studentpresent från några i min släkt då det är en sån där grej jag alltid velat göra. Hoppet skedde norr om Stockholm i Gryttjom tillsammans med Stockholms Fallskärmsklubb.
 
När jag kom dit blev jag presenterad för Joakim, instruktören jag skulle hoppa med och han har även fotat alla bilder i det här inlägget. Sjukt trevlig och pedagogisk människa som hela tiden berättade vad som hände, varför det hände, vad jag skulle göra och så vidare. Efter det blev jag utrustad med den fantastiskt fina pilotmössan och jag bad själv om en overall. "Den kommer inte behövas idag, det är över 25 grader varmt" sa de, "Jag tar den ändå" sa jag mest för att inte riskera gräsfläckar på byxorna vid landningen.
 
 
 
När all utrustning var fixad gick vi in i planet och flög i ungefär en kvart tills vi kom upp till de 4000 meter som vi skulle hoppa från. Vi var totalt 24 personer i planet som skulle hoppa och jag och Joakim hoppade sist av alla. Vi gled långsamt fram till öppningen, satte oss på kanten och helt plötsligt föll vi.
 
 
 
Ända sedan jag bokade fallskärmshoppningen har jag funderat på "Undra vad man tänker på precis när man lämnar planet?" Tanken som for genom mitt huvud var "Fyfan vad jag är glad att jag tog en overall ändå, det var ju svinkallt här uppe". Jag faller alltså från 4000 meters höjd i en hastighet på 200 km/h och det enda som kommer kunna rädda mig från en säker död är mannen på min rygg jag precis träffat samt en bit tyg och det enda jag kan tänka på är att det är kallt. Tror jag är lite dum i huvudet ändå.
 
 
 
Alltså frifallet, WOW vilken fantastiskt känsla detta var! Det kändes mer som att sväva än att falla, men föll gjorde vi då fallskärmen vecklades ut efter 3000 meters frifall. Absolut ingen hade förberett mig på att det skulle göra ont när fallskärmen vecklades ut, men alltså aj vad selen klämde åt när den ville stanna och gravitationen ville att jag skulle fortsätta neråt. Den smärtan gick visserligen över på typ en halv sekund, så under hela fallskärmsupplevelsen var det bara den där halva sekunden jag inte tyckte om, resten var fantastisk.
 
 
 
När fallskärmen väl var ute var det bara att beundra utsikten och segla neråt. Jag fick även testa på att styra lite innan Joakim tog oss ner sakta och säkert på marken.
 
Detta var utan tvekan en av de absolut häftigaste grejerna jag någonsin gjort i hela mitt liv så om ni frågar mig om man ska testa på att hoppa fallskärm: GÖR DET! Du kommer absolut inte ångra dig.
 
 
Avslutar med en bild mamma tog på oss från marken

Hoppat fallskärm ✓

Bilden är (som man kanske ser) fotad av instruktören på min rygg
 

Svar på frågestuden del 1 - Personligt

Kommer ni ihåg att jag hade en frågestund när jag var i Mexiko?
Då jag knappt kommer ihåg det själv är det lugnt om ni glömt det. Jag trodde att jag typ skulle få två frågor men trots att jag valde bort en del frågor som inte längre var relevanta eller som jag svarat på tidigare blev det ändå massa frågor kvar så har valt att dela upp frågestunden i två delar. Den här har jag döpt till "personligt" och nästa kommer vara om fotografering och bloggen.
 
Tack så hemskt mycket till er som ställde frågor!
 
 
 
Vad är ditt drömjobb?
Då jag är extremt avundsjuk på Emelie Ohlssons arbete misstänker jag att det är en form av drömjobb för mig, det vill säga att jobba som fotograf samt utbilda andra i fotografering. Annars hade det inte varit så fel att vara guide på en häftig, historisk plats eller typ snorklingsinstruktör i ett varmt land. Svårt att bestämma mig? Ja. Roligt ska det vara i alla fall!
 
Favoritfilm? 
Trassel! Bästa filmen som någonsin gjorts. Annars har även Titanic alltid en speciell plats i mitt hjärta.


Arkivbild från juli 2013

Hur är det att ha ett distansförhållande? Ses ni ofta ändå? Planerar ni att flytta ihop efter skolan eller så?Har skrivit om hur det är att ha ett distansförhållande här och ibland ses vi nästan varje helg och ibland har det gått upp till tre månader mellan gångerna vi träffats - mycket varierande helt enkelt. Drömmen är helt klart att kunna flytta ihop någon gång i framtiden men det är ju en hel del grejer som behöver fixas och fungera för att det ska gå vägen :)

Vart ser du dig själv om 5 år i framtiden?
Världens svåraste fråga då jag inte ens vet var jag ser mig själv imorgon! Tror i alla fall att mitt eviga samlande på inredningsprylar lett till ett eget boende och kanske har skoltröttheten lagt sig och jag valt att gå en utbildning eller så jobbar jag med något jag tycker är roligt. Oj vad specifik jag är - eller inte.

Vilken superhjältekraft skulle du vilja ha och varför?
Helt klart att kunna flyga på grund av awesome.

Om du bara fick lyssna på en låt för resten av ditt liv, vilken låt skulle det vara och varför?
Oj vilken svår fråga! Jag tror att jag skulle klara av att göra det mesta utan musik utom att typ städa, hänga tvätt och diska! Måste lyssna på musik för att klara av det ”tråkgörat” och då är ”Kom och ta mig” av Brandsta City Släckers en solklar favorit då textraden ”Kom och ta mig långt härifrån, långt härifrån” inte kunnat passa bättre när man dammsuger ;)

Bästa appen?
Afterlight! Tror den kostade 7 kronor och jag redigerar alla mina mobilbilder i den, så himla fantastisk app!

Arkivbilder från maj 2014

Okej detta kan vara lite random men hur fixar du ditt hår? Det är sååå fint. 
Åh vad snällt, tack så mycket! När jag ”fixar” håret sover jag helt enkelt med en inbakad fläta. Ibland plattar jag det med en plattång men det är ytterst sällan för att inte slita på håret.

Vad använder du för smink?
Jag tycker verkligen inte om att hålla på att kladda med smink då det tar så himla lång tid för mig att få det bra. Därför använder jag bara en ögonbrynspenna till vardags då jag knappt har några ögonbryn utan den, men ska jag göra något särskilt använder jag lite allt möjligt utefter vad jag känner för (Och har tid för).

Hur lång är du? 

Är 166 centimeter lång – eller kort om man ser det på det sättet.

Om du fick döpa ditt barn efter en disney-figur vad skulle den heta?
Då jag själv ville bli en sjöjungfru när jag var liten och min favoritdisneyprinsessa är den lilla sjöjungfrun så måste köra på Ariel på den här frågan!

Arkivbild från november 2012

Då du valde gymnasium, var linje och så självklar eller stod det mellan något annat? 
Linjen var ganska självklar då jag ville läsa en estetisk linje med inriktning på foto och webbdesign, problemet var bara att välja en skola då många gymnasium erbjuder den linjen.

Favoritsmak på glass?
Vaniljglass alla gånger, gott som det är och ännu godare med i princip vilken topping som helst.

Varför tror du att du tycker clowner är så läskiga?
När jag sett filmer och bilder från när jag var liten har jag lagt märke till att jag ägde sjukt mycket leksaker som på något sätt var clowner, till och med mobilen över min spjälsäng bestod av clowner så kan säkert ha fått något men för livet av det. Tack för den mamma och pappa! ;)

Favoritfärg?
Blå! Eller vit för de som räknar vit som en färg.

Om du skulle fått chansen att göra om ditt gymnasieval, skulle du gjort det då? Isåfall, till vilken linje?
Den estetiska linjen passade mig perfekt så tror inte jag hade valt en annan och även om jag klagat en hel del på min skola genom åren så hade jag så här i efterhand inte velat byta då jag inte velat gå miste om alla fantastiska människor jag lärt känna och roliga saker jag fått testa på!


 Arkivbild från februari 2013

Har du några syskon? 
Ja, jag har en bror som är fyra år yngre än mig.

Kan du spela något instrument?
Vi kan låtsas att jag kan spela gitarr eftersom att jag lovade min pappa att jag skulle lära mig det om han köpte en gitarr till mig. Tror jag kan räkna på en hand hur många gånger jag spelat på den gitarren.

Vad kan göra en dålig dag bra igen? 
Med risk för att låta cheesy nu, men en kram från min pojkvän. Om inte han är i närheten fungerar det även att se på filmen Trassel!

Vad är din favoritsysselsättning?
Fotografering helt klart, känns typ som att sakna en kroppsdel när jag inte har kameran i handen.

Är du en person som planerar mycket eller gör mycket eller både och?
Egentligen hatar jag all form av planering då jag helst gör saker när jag känner för det. Eftersom att jag har den inställningen behöver jag därför planera i princip allt för att få saker gjorda. Onda cirkeln eller något sånt.

Arkivbilder från juli 2012

Vilket är ditt bästa minne i livet? 
Jag har två minnen som jag verkligen inte kan välja mellan.

Första minnet var på mammas födelsedag 2011 när hon öppnade ett paket från pappa och i den låg en splitterny Canon 60D till MIG. Hade sparat hur länge som helst till den och sen fick jag den istället genom världens överraskning så kunde inte göra annat än att gråta av lycka.

Andra gången var när jag och min pojkvän gick till JSM-final år 2012. Vi kastade så dåligt att vi knappt ens gick vidare från gruppspelet men genom någon form av mirakel gick vi vidare till semifinal där allting bara släppte och gick sjukt bra så att vi vann och gick vidare till finalen. Var så lycklig att tårarna bara forsade så när jag ringde mamma efter matchen trodde hon att någonting hade hänt tills jag lyckades pressa fram orden "Vi är i final".

Blå Lagunen

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Alltså WOW, vad vackert det var i Blå Lagunen på Gotland.
Det är en sjö (eller träsk som man av någon anledning kallar det på Gotländska) som ligger på norra Gotland med sånt där turkost vatten man bara brukar hitta utomlands. Visserligen var det ungefär lika kallt i vattnet som det var vackert, men det var helt klart värt att åka dit. Stor rekommendation!

Etelhems Krukmakeri

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Ni som följer min instagram vet kanske redan att jag besökte ett krukmakeri förra veckan.
Där kunde man få testa på att dreja men jag lät bli för att istället helt och hållet kunna titta på när min bror och pojkvän försökte dreja för första gången. Drejning var det roligaste jag visste när jag gick på konstskola som barn, men tro mig, det var det mycket roligare att titta på när killarnas lerklumpar flög halvvägs över rummet.

Jag var något fruktansvärt trött på min design...

...så jag valde att helt enkelt byta ut den.
Gjorde i och för sig knappt någonting utom att byta bild i headern då jag ogillat den sedan dag ett då skärpan låg helt åt helvete. Tanken var att det endast skulle bli en tillfällig bild, men som vanligt när det kommer till mina bloggdesigner får det tillfälliga vara där i ett halvår. Den nya designen är väl egentligen också tillfällig då jag vill göra någonting helt nytt så det lär väl bli klart vid jul någon gång!
 
 
Gamla designen
 
 
Nya designen
 

Från en fotopromenad i Visby

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Nu är jag hemma igen efter en härlig vecka på Gotland.
Har verkligen haft det superbra och har en massa bilder jag vill visa. Vet inte riktigt var jag ska börja så börjar helt enkelt med två från när jag träffade Beatrice för en fotopromenad inne i Visby. Riktigt trevligt!

Tillbaka på Gotland

iPhone 5s + Afterlight
 
"Ingen service" är numera standard på min mobil.
Har inte heller Internet i huset jag bor i just nu på Gotland men enda gången jag egentligen klagar på Internetbristen är när jag vill instagramma (och skryta lite om) vackra platser jag besökt. Till exempel ligger det en fantastiskt vacker blomsteräng ett stenkast bort från huset så passade på att fota några självporträtt i solnedgången ikväll. 
 
Är hemma hos datorn igen om en vecka så lär bjuda på en hel del bilder då!

Sol och blixtar

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Idag har vi njutit av det vi Stockholmare inte fått se på väldigt länge: SOLEN!
Jag, min pojkvän och fina vän Madeleine började den här soliga dagen med en picknick och fotbollsspelande i en park men det avbröts hastigt när vädret plötsligt slog om och det började blixtra. Vi promenerade därför snabbt hem till mig och avslutade vår picknick på min altan med lite sällskapsspel på det.
 
Meddelande till Solen: Det var trevligt att du kom men nästa gång får du gärna stanna längre.

Bara ödekyrka

Canon EOS 60D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
 
Några av alla bilder jag fotade i ruinen på Gotland förra veckan.
På den sista bilden hade jag klättrat upp för en helobehaglig stentrappa mellan kyrkans väggar och hamnade vid ett hål i väggen där man hade utsikt över hela kyrkan uppifrån. Jag hade bara mitt 50mm-objektiv med mig upp så fick vara lite påhittig för att åtminstone få med utsikten någorlunda genom att fota genom mobilen.

Juli 2013

 
Halva 2014 är förbi. Helt stört men det är en ny månad och dags för en traditionell återblick.
I juli 2013 besökte jag både Katrineholm, Drottningholm och Gotland, firade ett år med min pojkvän, blev intervjuad av Gotlandstidningar då jag vann tremannan på Stångaspelen, jagade mitt eget namn på colaflaskorna och spelade en hel del minigolf. Min blogg blev även uppmärksammad av Blogg.se för första gången.