En sån där dag

 
Var helt säker på att min datorladdare var borta för alltid
men det visade sig att en i klassen råkat få med sig den
 
Hamnade på en buss med en förskoleklass som skrek och tog upp alla sittplatser
men ett av barnen började prata med mig och jag fick en riktigt trevlig resa ändå
 
Hade inga chokladbollar kvar och inga nya avsnitt på någon serie att se
men kanelbullar och lite Vampire Diaries-läsning fungerar alldeles utmärkt

Fototävling: Vinn ett presentkort på Kamda.se

 
 
Varannan månad har mitt fotogäng något som vi kallar ett plus och den här månaden är det en fototävling där förstapris är ett presentkort på 200 kronor hos Kamda. Jag rekommenderar Kamda då deras kameratillbehör är fantastiska och jag kommer nog köpa ett close-up filter, en blixtkabel och en filterväska därifrån ganska snart.
 
Vad du behöver göra för att delta i tävlingen:
1. Fotografera en bild som du tycker symboliserar temat "Ny Start"
2. Lägg upp ett inlägg med bilden på din blogg och länka min blogg samt det du vill vinna från kamda.se
3. Skriv gärna med en motivering om hur du tänkt med din bild
4. Kommentera det här inlägget med en länk till ditt inlägg
 
Sista anmälningsdag är 15 februari, lycka till!
 
Psst, vill du ha inspiration kan du kolla in fotogängets bilder med samma tema.
Min, Linnea, Julia, Alma, Magdalena, Frida & Carola, Julia, Magda, Michelle, Emma, Emma, Emma och Celine

Miniatyrkameror

 
De här miniatyrkamerorna har stått i Prylbodens museum och jag har varit kär i dem i flera år. Igår fick jag erbjudandet att få köpa några vilket jag självklart inte tackade nej till och har nu 6 stycken miniatyrkameror från 1950-talet i min kamerasamling. Det häftigaste av allt är att man faktiskt kan fota med dem.

"Vad har du för ögonfärg?"

 
Det är ju en sån där fråga som borde vara lika enkel att svara på som "Vad heter du?", men jag vet ärligt talat inte vilken färg mina ögon har. De skiftar liksom hela tiden mellan grön, blå och grå, kolla bara på bilderna ovan!
 
Minns hur svårt jag hade det på den tiden när man skulle göra sig själv i sims, kunde aldrig bestämma vilken ögonfärg som var mest lik min. Jag har så stora problem här i livet.

Fyllt skafferiet med fika

 
Jag och min bror har spenderat eftermiddagen med att baka till mitt gymnasiearbete och gjorde både chokladbollar, kolakakor och en kladdkaka. Kan även tillägga att jag spenderade minst en timme efter det med att ligga ner då jag kanske åt en aaaaaning för mycket, men det var gott så det var helt klart värt det! 

En Amanda med snö i håret

 
Jag är ju på riktigt värdelös på att fota självporträtt, senast jag gjorde det var liksom i november! Tyckte det var tråkigt så för någon dag sedan gick jag ut på en spontanfotografering med mig själv för några vinterporträtt. Hy blekare än snön, spruckna läppar, dunjacka och snö i håret, vintrigare än så blir det inte!

139 dagar kvar till studenten

 
Idag levererades våra studentmössor till skolan och jag har svårt att tro att någon var gladare över det än vad jag var. Längtar så himla mycket till studenten just nu och det är ju bara 139 dagar kvar. Det kanske låter långt men med tanke på att det gått 146 dagar sedan vi stod och provade ut studentmössorna är jag säker på att det kommer gå fort fram till den 11 juni när det äntligen är min tur.

Mitt gymnasiearbete

 
Jag älskar verkligen att jag valde att göra en bakbok som gymnasiearbete, jag menar vad kan väl vara roligare än att få baka och fota som en skoluppgift? La inte ner så mycket tid på gymnasiearbetet i höstas då jag hade så himla mycket i alla andra ämnen men nu i vår ska det bakas!

Månadens tema: En ny start

Tillsammans med ett helt gäng fotointresserade bloggerskor har vi skapat en grupp som varje månad ska fota en bild som följer ett visst tema. Varannan månad kommer vi även lägga till något extra samarbete som kan innehålla lite allt möjligt, till exempel en rolig tävling eller något fototips.  
 
 
 
Den här månaden var uppdraget att fota ett porträtt med temat "Ny start" eftersom att det är ett nytt år. Vad kan väl symbolisera en ny start bättre än en tom duk som man kan måla precis som man vill? Ett nytt år är fullt med nya möjligheter och det är upp till var och en hur man vill fylla det, hur man vill måla sin "blank canvas".
 
Klicka er gärna in på de andras bloggar för att se deras fantastiska foton!
Linnea, Julia, Alma, Magdalena, Julia, Michelle, Magda, Emma, Emma, Frida & Carola, Emma och Celine.

Kvällens utsikt

 
Planerna för ikväll var egentligen att gå på bio men då vi misslyckades totalt med att få tag på biljetter fick vi skjuta upp det. Spenderar istället kvällen med cheeseballs och lite bildredigering av min bild till den här månadens tema hos mitt fotogäng. Allas bilder kommer läggas upp under morgondagen!
 
 
 

Book Book

 
Fick hem det här fantastiska plånboksskalet till mobilen för någon vecka sedan och har använt det mycket flitigt. Jag har en förkärlek till grejer som ser gamla ut och grejer som ser ut som något som det inte är (typ som min kamerapennvässare) så ett mobilfodral som ser ut som en gammal bok passar ju mig perfekt!

På en vinglig promenad i snön

 
Var så less på att ligga inne i mitt kvava lilla rum och inte göra någonting så bestämde mig för att vingla mig ut i snön för en promenad tillsammans med kameran. Hittade bland annat den här fina båten på en av mina favoritfotoplatser där jag även fotat den här, den här och de här bilderna.

Sjukt ointressant inlägg

 
Kom ungefär halvvägs till skolan igår innan jag blev så yr att jag knappt kunde gå rakt och huvudet värkte som om en elefant suttit på det. Resten av dygnet spenderade jag i princip sovandes på soffan men idag mår jag i alla fall tillräckligt bra för att vara vid medvetandet, gjorde till och med en kiwismoothie till lunch.
 
Känner att mina sjuk-inlägg alltid blir så himla intressanta. Eller inte.

Lite av det senaste från min Instagram

 
En negativ sak som hänt efter att jag köpt min iPhone är att det har blivit så roligt att fota med den och lägga upp bilder på Instagram att jag nästan glömt bort att fota med min kamera. Nu har i alla fall både snön och solen hittat till Stockholm så förhoppningsvis har vädret tagit med sig lite inspiration för systemkamerafotografering.
 
Jag heter i alla fall amandajona på Instagram och ni får jättegärna tipsa om bra instagrams att följa!
 

En burk fylld med bra minnen

 
För ett tag sedan läste jag ett inlägg av Celine där hon skrev att hon under 2014 ska skriva ner en bra sak som hänt under dagen på en lapp och lägga den i en burk. Tyckte det var en rolig idé så snodde den direkt och har faktiskt lyckas komma ihåg att lägga ner en lapp varje dag. Ska se till att ha 365 bra minnen nedskrivna i år.

Heldag med elevrådet

 
Mycket på grund av branden i skolan har mitt elevråd hamnat en hel del efter i så gott som allt vi tänkt göra i år och har därför haft någon form av krismöte under hela dagen idag för att komma på banan igen. För att orka med en hel dag med möte bakade vi en helt fantastisk god tårta som vi självklart dekorerade med "SC" då elevrådet heter Student Council.

Idiotstämplad

 
Min pojkvän åkte hem igår och idag började skolan igen vilket jag var långt från glad över. Något som däremot gjorde dagen en aning bättre var att en i klassen köpt en stämpel som man kunde stämpla "IDIOT" med vilket gjorde att så gott som hela klassen blev idiotstämplad idag - bokstavligt talat.

En mulen söndagspromenad

 
Promenerade i den tjocka dimman runt en sjö idag tillsammans med min pojkvän, mamma och bror. Lite svårt att tro att det är januari faktiskt, känns mer som typ oktober.

Min kameraväska

 
Om ni minns önskelistan jag skrev inför min födelsedag kanske ni kommer ihåg att jag önskade mig en ny kameraväska och gissa vad, jag fick den jag ville ha av mina föräldrar! Den är verkligen perfekt, får plats med både kamera med objektiv och ett extra objektiv eller blixt. Sen är den ju extremt fin också.
 
Väskan finns att beställa härifrån.

Från 2013 till 2014

 
Min övergång till det nya året började med en trerätters med min familj och avslutades med att kolla på Lejonkungen med pojkvännen och en härlig vän. Någonstans däremellan hann jag även med att bli attackerad av en fågel, leka med tomtebloss, vandra i en becksvart skog och få en kyss av min pojkvän vid tolvslaget.
 
Skulle vilja säga att jag fick en riktigt härlig start på 2014!

Januari 2013

 
Tänkte fortsätta på samma sätt som jag gjorde förra året genom att lägga upp ett inlägg den första varje månad med en sammanfattning vad jag gjorde den månaden året innan. Mitt 2013 började på en strand i Thailand och fortsatte så några dagar innan vi åkte vidare till Bangkok. Efter Thailandsresan kom jag hem till Sverige igen som bjöd på kalla dagar, Tillbaka till Vintergatan, ett krossande av vårt pepparkakshus och en massa fika.