Kämpar in i det sista

 
Har skolavslutning på onsdag så nu sitter jag och kämpar med det absolut sista skolarbetet som ska in för det här året. Det här året har varit tufft och jag har haft en massa plugg så det är så skönt att det snart är över. Har hört av många att andra året alltid är det tuffaste så jag hoppas verkligen att det stämmer!
 

HASHTAGMYSIGT

 
Jag behövde bara vara i skolan i tjugo minuter idag så jag och några till bestämde oss för att åka och fika istället. Det var supermysigt förutom att jag uppenbarligen inte kan klockan och var på andra sidan Stockholm en kvart innan busskortet slutade fungera, men med lite hjälp av mina föräldrar lyckades jag ändå ta mig hem.
 
Bilden har jag förövrigt snott från Oskars instagram då mina mobilbilder inte var särskilt roliga att kolla på.

Film om Varpa Edition 2013

 
I kursen medieproduktion var vår sista uppgift att göra ett helt eget projekt. Jag gjorde det enkelt för mig och valde att göra en film om lägret Varpa Edition som jag var på för några veckor sedan. Igonorera att jag suger på att intervjua och kolla på filmen i HD så blir det nog bra.

Egengjord mjukglass till mors dag

 
Igår var det ju mors dag och det uppmärksammade jag och min bror genom att testa på Arlas nyhet - egengjord mjukglass. Det enda man behöver göra är att vispa smeten, ställa in i frysen tre timmar, vispa igen och sedan servera. Både smidigt, enkelt och gott var det, trots att jag skulle ha velat ha en smula mer smak av vanilj.

Jag älskar dig ♥


Jag vet att det har varit en hel del inlägg om min pojkvän den senaste tiden, men med tanke på hur stor del han är av mitt liv får han enligt mig för lite uppmärksamhet här på bloggen. Jag har länge velat skriva ett helt inlägg tillägnat honom, men har haft det svårt att skriva ihop något privat som samtidigt kommer vara öppet för andra att läsa. Senaste gången jag försökte slutande inlägget såhär, trots att det inte riktigt var det jag var ute efter.

Man skulle kunna dela in mitt liv i två tidsperioder, ”Före Michel” och ”Efter Michel”. Trots att ”Efter Michel” bara varat i mindre än fyra år känns det som en hel livstid. Jag har liksom svårt att tänka tillbaka på att det funnits en tid då jag inte ens vetat om att den här underbara människan funnits eftersom att han är mitt liv nu.Jag har varit långt ifrån perfekt alla gånger men han har alltid funnits där för mig och ställt upp i alla lägen. Han har också alltid pushat mig till att följa mina drömmar vilket är något jag är ovärderligt tacksam över. Ibland måste jag nästan stanna upp och nypa mig själv i armen för att förstå att jag inte drömmer. Han är verkligen allt jag kunnat drömma om plus lite till.

Sedan min älskling blivit min igen har jag mått mycket bättre, jag har varit gladare och jag har varit lyckligare än någonsin förr. Jag kan knappt beskriva med ord hur mycket han betyder för mig. Det finns verkligen ingen som är så perfekt som min Michel Ådefjäll. Han är min man, min kvinna och min älskling och jag är så lycklig att jag får kalla honom för min.

Varför tycker jag att det här är hysteriskt kul?

 
Se mina lite mer normala bilder från Ulrik Munther här, här och här

Jag var nära döden

 
Eller ja, det var ju inte precis jag som höll på att dö utan min älskade MacBook Pro som fick sig en dusch igår. Jag skulle flytta några papper och lyckades i den rörelsen välta min öppna vattenflaska över hela tangentbordet. Hur klumpig kan man vara egentligen?
 
Jag har nog aldrig haft sån panik som jag fick då, mycket på grund av alla bilder och filer som bara finns på datorn då jag inte orkat flytta över de till min externa hårddisk. Hade datorn dött hade jag alltså blivit av med alla bilder jag fotat sedan januari. En hemsk uppenbarelse för någon som behandlar sina bilder som sina bebisar.
 
Det gick i alla fall nästan en timme innan jag vågade testa om den fortfarande fungerade så ni kan ju förstå min lycka när den startade utan problem. Har redan lyckats ha sönder både en mobil och en kamera på grund av vattenskador så hade ju verkligen inte blivit förvånad om jag lyckats ha sönder min dator också.
 
Usch, jag är ju verkligen för klumpig för att få äga dyra saker.

Nybakta scones och vampyrmorgon

 
Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade om scones, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag! Kände i alla fall för att baka det imorse så satt och mumsade i mig det samtidigt som kollade ikapp Vampire Diaries. Har missat så många avsnitt den senaste tiden men nu är jag ikapp och taggar till att säsong 5 ska dra igång till hösten. Ganska stört att det bara kommit 4 säsonger, känns som att jag följt den serien hela mitt liv liksom.

Nattfotograf i Södertälje

 
En sen kväll förra veckan smög jag omkring på Södertäljes gator och fotade armaturer. Kan väl nämna att jag förstår varför man bör använda ett stjärnfilter när man fotar lampor så nu står det högst upp på inköpslistan! 

Att ha ett långdistansförhållande

 
Varje gång jag berättar för någon att jag och min pojkvän bor 41 mil från varandra får jag alltid följdfrågan "men oj, är inte det jättejobbigt?". Självklart är det jobbigt. När jag är ledsen kan jag inte ens få en kram av han som alltid får mig på bra humör. Är jag glad kan vi inte dela den lyckan på samma sätt via telefonen som man kan göra när man är tillsammans och det värsta av allt är nog att inte kunna säga "Jag älskar dig" ansikte mot ansikte. 

Vi har varit i ett långdistansförhållande mer än 10 månader nu och eftersom att vi båda fortfarande går i skolan kommer det se ut så ett bra tag framöver. Där kommer alltid den andra frågan som folk ställer, "Hur klarar man det då?". Först och främst tror jag att man måste tro på att det faktiskt fungerar, men att det kommer bli jobbigt. Är man inte psykiskt beredd på att det kommer bli jobbigt kommer det nog bara bli ännu jobbigare. Jag menar, ibland går det flera månader mellan gångerna jag och min pojkvän har möjligheten till att träffas. De gångerna är det nästan så att man går sönder av saknad.Jag är en sån som alltid försöker hitta det positiva i allt då det är på tok för enkelt att fastna i det negativa. Därför har jag kommit fram till att om man lever i ett långdistansförhållande njuter man automatiskt mer av tiden när man faktiskt träffas. Man tar liksom inte den tiden för givet eftersom att man oftast inte kommer träffa varandra på ett tag efter det. Uttrycket ”Lev varje sekund som om det vore din sista” gör sig verkligen rätta här. Jag tror att anledningen till att vi klarar det så bra vi faktiskt gör är för att vi är så bra för varandra. Vi kan vara romantiska, vi kan vara bästa vänner, vi kan berätta allt för varandra och vi kan säga till om något känns fel. Att veta det är en underbar känsla som verkligen utstrålar trygghet. Vi är så lika varandra samtidigt som vi är varandras motsatser vilket gör att vi passar bra ihop.

Jag älskar dig Michel, mot oändligheten och vidare ♥

Ulrik Munther @ Gröna Lund #3

Definitionen av perfekt

 
Jag var ju som sagt på ett varpaläger för junioreliten förra veckan och lägret går ju inte att beskriva på ett bättre sätt än PERFEKT. Vi hade utöver de vanliga varpaträningarna och utbildningarna även marshmallowsätande i solnedgången och mysiga film- och "bara-sitta-och-snacka"-kvällar med underbara människor. Bäst av allt var att jag fick dela rum med min fina pojkvän eftersom att vi träffas så sällan. Känner att superlativen bara flödar men blir man väckt av en puss på morgonen blir det knappt ens jobbigt att kliva upp klockan 6 för att gå ut och jogga med resten av gruppen. Inte för att jag joggade, men ändå.
 
Nu är det 3 veckor kvar till skolavslutningen och då kommer min fina upp och bor hos mig hela sommarlovet 

Varför har inte dygnet 48 timmar?

Körsbärsträden i Kungsträdgården

 
Innan jag åkte ut till Bosön i onsdags var jag med två fina vänner och kollade på körsbärsträden som blommat ut i Kungsträdgården. Som vanligt såg man mer av människors mobiltelefoner och kameror än vad man såg av träden, men det är standard!

Varpa Edition 2013

 
Jag har sedan i onsdags kväll varit ute på riksidrottsförbundets anläggning Bosön för att delta/arrangera ett varpaläger för juniorer. Jag har under dagarna varit på utbildningar och tränat och kvällarna har jag spenderat med härliga vänner och min mysiga pojkvän.
 
Min kamera har skickats runt mellan de flesta under dagarna så när jag hunnit kolla igenom alla bilder lär det dyka upp en hel del här!

Ulrik Munther @ Gröna Lund #2

Det här kunde ha varit idag

 
Idag efter skolan var jag och Oskar fikasugna och bestämde oss därför för att åka till Gröna Lund bara för att äta på Ben&Jerry's. Vill ni veta något roligt? Gröna Lund är stängt idag. Det slutade med att vi istället gick och köpte mat som vi åt nere vid vattnet, inte helt dumt det heller.
 
Bara för att det är så tråkigt med mobilbilder får ni istället se några bilder från när vi var på Ben&Jerry's i fredags innan Ulrik Munthers konsert, liksom bara för att visa hur vi kunde ha haft det idag.

Bara en månad kvar

 
Idag är det den 5 maj vilket innebär att det är exakt en månad kvar i skolan och det firar jag med bilder på mig och fina Oskar från förra årets skolavslutning. Årets sommarlov kommer att bli mitt sista och förhoppningsvis även mitt bästa. Just nu ligger i alla fall min fokus på att bli klar med allt skolarbete och försöka få ett sommarjobb vilket är lättare sagt än gjort. Har ni något jobb till mig får ni gärna höra av er!

Ulrik Munther @ Gröna Lund

 
Igår var jag som sagt och kollade på Ulrik Munther som spelade på Gröna Lund. Tog inte med mitt 50mm-objektiv då jag inte visste hur långt bak jag skulle hamna utan använde mig av mitt kitobjektiv på 18-135mm. Trots att det har en för liten bländare och för höga ISO-tal lyckades det ge mig några bra bilder.
 

Premiäråkte världens högsta starflyer

 
Den här fredagskvällen spenderade jag på Gröna Lund tillsammans med fint sällskap för att gå på en viss Herr Munthers konsert. Vi hann även med att äta på Ben&Jerry's och åka Grönans nyhet för i år, Eclipse. Har aldrig gillat den vanliga slängungan så har ingen aning om hur jag tog mig upp i den här, men är sjukt glad för att jag gjorde det. Den var inte ett dugg obehaglig utan bara härlig. Att vi sedan hade en utsikt över hela Stockholm i skymningen gjorde den ju inte direkt sämre heller.

Postutbildningarna 2013

 
Vad gjorde jag egentligen i Kristinehamn? Jo, jag hängde på Sveriges Elevråd - SVEAs postutbildning! Det är en elevrådsutbildning där man inte bara får lära sig om elevers rättigheter och inflytande i skolan, utan även välja en post att få en djupare utbildning i. Jag valde ju självklart sekreterarutbildningen då det är min roll i så gott som alla råd jag är med i.
 
Det bästa var nog ärligt talat att det var Harry Potter-tema på hela helgen, så bodde till exempel i Slytherins kammare, gick på toaletten i Vid Behov-rummet och spenderade kvällen med att spela en variation av mugglarquidditch. Byggnaden vi bodde i påminde även väldigt mycket om Hogwarts då man gick vilse varje gång man klev upp för en trappa.
 
Hade helt enkelt en superrolig och lärorik helg med mycket trevligt umgänge från hela Sverige.

Maj 2012

 
Jag blir lika chockad varje gång jag ska sätta mig ner och skriva ett sånt här inlägg. Har det verkligen hunnit gå en hel månad sedan förra gången och har det verkligen gått ett helt år sedan jag tog de här bilderna? I maj 2012 la jag i alla fall upp fler färgglada porträtt, flög till månen med hjälp av ballonger, var deltagare på ett juniorlägergick inte på LMFAO, fotade färg i vatten, var ledare på ett ungdomsläger och la upp en bild på muppen som två månader senare fick benämningen "min pojkvän".