På förstasidan - igen!

 
Åh vad glad jag blev när jag såg att jag hamnat på Blogg.ses framsida igen med min bild från igår när vi drack varm choklad. Min blogg var ju på framsidan för mindre än en månad sedan men blev precis lika chockad och glad den här gången som jag var då.
 
Tack så mycket Blogg.se, ni äger! ♥

Underbara sommar ♥

 
 
 

Avslutar dagen med en kopp varm choklad

 
Efter att ha varit utomhus i det kalla regnet satt det inte helt fel med en kopp varm choklad med marshmallows och grädde framför Tv:n. Härligt avslut på dagen helt enkelt!

Gotland

 
Den första av de två veckorna vi var på Gotland var vi som sagt turister och åkte längs med vägarna och stannade där vi kände för det - vilket blev väldigt ofta då jag insåg att det fungerade alldeles utmärkt att stanna vid ett dike för att gå ut och fotografera.
 
Vi åkte väl i princip hela Gotland runt och det var inte bara diken jag ville stanna vid utan även en hel del loppisar. Vi måste ha besökt ett tjugotal olika loppisar och prylbodar då jag var fast besluten vid att inte lämna ön förrän jag fått tillökning till min kamerasamling. Jag lyckades med mitt mål då jag inte bara fick med mig en utan fyra nya skönheter hem, men de tänkte jag visa i ett senare inlägg.

Vinst på Stångaspelen

 
Tänkte ta Gotlandsresan i kronologisk ordning så får börja med att jag för första gången någonsin deltog på Stångaspelen som är en tävling med gutniska idrotter. Det är egentligen ganska konstigt att jag aldrig tävlat där tidigare då det enligt vissa är den största tävlingen vi har inom varpan, till och med större än SM. 
 
Hur gick det då? Tremannalaget jag kastade i tillsammans med min mamma och en till från min klubb vann mästarklassen på damsidan! Riktigt roligt och det var även något två Gotlandstidningar uppmärksammade. Jag däremot var mer intresserad av att kolla in vilken kamerautrustning journalisten hade än att lyssna på frågorna han ställde. Lite skadad av att ha fotografering som hobby kanske man har blivit ;)
 
Tycker ni att tidningstexten är för liten kan ni se bilden i större format här.

Får får lamm, nej lamm får lammungar

 
De två senaste veckorna har jag spenderat på ön där får heter lamm - Gotland! När jag och min familj varit på Gotland tidigare har vi alltid varit där för att kasta varpa och har egentligen aldrig sett ön så i år spenderade vi en av veckorna med att bara turista. Den andra veckan spenderades självklart med att delta på SM i varpa.
 
Det har hänt så mycket under de två veckorna så vet inte riktigt vad jag ska börja. Har heller inte orkat gå igenom de tusentals bilder jag fotat så kan lova att det lär dyka upp ett antal inlägg om Gotland de närmsta dagarna.

Vackra Drottningholm

 
Hade nästan glömt bort hur otroligt vackert Drottningholm är. Vi var där idag för en "dubbeldejt" med min kära barndomsvän Malin och hennes pojkvän. Senast jag var där hade jag ju inte med mig kameran men idag satt den fastklistrad i handen och fotade i princip varje steg vi tog då det finns fina saker precis överallt.
 
Drottningholm är helt klart ett måste om man befinner sig i Stockholm.

Ett år tillsammans med min mupp

 
När man firar något måste man ha tårta och idag firar vi att jag och min pojkvän stått ut med varandra ett år. Vi tänkte först baka en egen tårta, men av ren lathet gick vi istället ut i spöregnet och köpte en som jag skrev på med gelé - något som var mycket svårare än vad jag trodde.
 

Milkshake vid vattnet

 
Idag var det så himla fint väder så jag åkte tillsammans med min pojkvän och fina vän in till stan och köpte en varsin milkshake som vi sedan drack vid vattnet. Så härligt!

Dela en coke med... Mig själv!

 
Till en början brydde jag mig knappt om Coca Colas kampanj med namn på flaskorna då jag inte tycker det är särskilt gott, men när mina vänner började lägga upp bilder på flaskor med sina namn på ville jag ju också ha en. Det var lättare sagt än gjort att hitta en Amanda då jag allvarligt talat grävde i olika kylboxar utan att hitta en enda. Tillslut hittade jag i alla fall en när vi var och lunchade på Subway som jag snabbt såg till att köpa.

Årets första dopp

 
Idag visade termometern hela 33° så vi passade på att åka till en sjö med klippor för att ta årets första dopp. Kände inte för att lämna systemkameran obevakad på handduken så valde att inte ta med den överhuvudtaget utan tog istället min Olympus. Kan varken styra bländare, slutare eller ISO på den så kände mig en aning handikappad, men min pojkvän lyckades få en bild på mig när jag slog i vattnet efter ett hopp från en tre-fyra meter hög klippa. Har inga problem med höjden, men tycker det är så obehagligt att hoppa när man inte ser vad som finns under vattenytan. Som tur var fanns det inget där utom iskallt vatten!

På förstasidan

 
Förstå min chock när jag scrollade igenom förstasidan på blogg.se imorse och hittade min bild från tågresan från Katrineholm där. Så himla roligt, det gjorde helt klart min dag!

En väldigt rosa minigolf

 
Här kommer lite bilder från tidigare i veckan då jag och fint sällskap var och spelade minigolf. Vi behöver ju inte nämna hur det gick utan kan istället fokusera på hur fin minigolfbanan i min kommun är, rosa blommor, fontäner och vackra gatlyktor överallt!

Katrineholm tur och retur x2

 
De två senaste dagarna har jag och min pojkvän spenderat med att åka tåg fram och tillbaka till Katrineholm för att vara instruktörer i varpa på Katrineholmsandans Summer Camp. Det var riktigt roligt men var helt slut efteråt så tågresorna hem spenderades med att fota i princip allt jag såg för att inte somna - till exempel utsikten från fönstret med en längre slutartid.
 
 
 

Kodak Popular Brownie

 
Det var den här fina lådkameran jag hittade på marknaden på Hötorget i söndags. Har velat ha en Brownie hur länge som helst så det var kärlek vid första ögonkastet. Kameran är inte i världens bästa skick då den är 76 år gammal, men fick den för ynka 50 kronor så jag klagar inte direkt.
 
Nu får den stå i fönstret tillsammans med de andra kamerorna i min kamerasamling.

Jordgubbsmilkshake

 
Lite mjölk, lite jordgubbar och en massa glass blandade vi ihop och det gav en riktigt god milkshake. Den satt inte helt fel efter en lång dag som spenderats utomhus under den varma solen. Hittade även ett par sugrör med glitter på som gjorde det hela ännu festligare.

"Halva priset, bara för dig!"

 
När vi hade hämtat ut våra biljetter till Dumma mej hade vi en timmes dötid fram till att filmen började. Jag tog med mig kameran då vi funderade på att spendera den tiden med att kolla på Red Bulls Flugtag, men istället fastnade vi på "Halva priset, bara för dig!"-marknaden på Hötorget. Har man varit där förstår man vad jag menar. 

Större delen av marknaden var ju självklart full med skräpsaker, men jag hittade en sak som jag länge velat ha mitt emellan några porslinshundar och italienska mynt. Blev helt såld och köpte den direkt.
 
Någon som kan gissa på vad det var jag köpte?

Juli 2012

 
Under juli 2012 hände det en hel del saker i mitt liv. Jag blev först och främst tillsammans med min pojkvän som jag bara en vecka senare vann min första JSM-medalj tillsammans med och valören blev silver. Under månaden kastade jag även en hel del varpa, hade mysiga kvällar med vänner, bakade cupcakes, fotade självporträtt bland myggen, hade en gästbloggare från Norrland och myste självklart en hel del med min pojkvän.