Thailand #7

 
Biobiljetter till The Hobbit II Kusin inne på MBK II Inuti ett akvarium II Jag med en fjäril på axeln
PIZZA! II Inuti ett akvarium II En fjäril i lång slutartid
 
Den andra januari lämnade vi ön Koh Samet och åkte upp till huvudstaden Bangkok för "lite" shopping. Utöver att spendera mina pengar så gick vi även på Siam Ocean World som är ett enormt akvarium där det finns alla möjliga sorters djur och växter som lever i havet.
 
Vi hann även ta en sväng förbi ett fjärilshus och gå på bio två gånger. Första gången gick vi på lyxbio och såg The Hobbit. Med lyxbio menar jag att man satt/låg i en fåtölj med både kudde och filt när man såg filmen. Jag somnade.
 
Den andra filmen vi såg var Wreck it Ralph som vi såg i 4D. Kanske är lite partisk nu då jag älskar animerade filmer, men den var verkligen riktigt bra.
 

Te, pepparkakor och hälsoplugg

 
Sitter med en kopp te i handen och skriver på en analys om min kost som ska in imorgon. Har hållit på med den i flera veckor så nu har mitt huvud automatiskt börjat rabbla upp hur mycket kalorier och vilka näringsämnen som finns i maten jag äter. Det är ju sjukt jobbigt, hur orkar vissa människor med det hela tiden? De säger att de gör det för att leva hälsosamt, men hur hälsosamt kan det egentligen vara att hela tiden ha full koll på hur mycket kalorier man äter? Jag skulle bara må dåligt av det.
 
Nä, nu ska jag gå och äta några kakor innan jag blir galen.

Thailand #6

 
Här kommer lite bilder ifrån nyårsafton som vi spenderade på stranden på Koh Samet med några hundratals andra människor. Det var en häftig upplevesle att fira nyår i Thailand men jag gör gärna inte om det eftersom att jag är livrädd för fyverkerier efter ett nyår när jag var med en vän som fick en raket smälld i ansiktet. Därför håller jag mig gärna på avstånd när fyverkerierna smäller vilket var omöjligt när så många människor var samlad på en så liten yta och raketer avfyrades lite överallt. Att skicka upp Thailändska lyktor räcker gott och väl som nyårsraketer för mig.

Lördagsmorgon

-18 °C

 
Jag har ändrat mig, vintern är inte helt fruktansvärd. Det finns faktiskt en bra grej och det är att snö och frost gör sig riktigt bra på bild. Tog de här bilderna när jag var ute och tog några självporträtt som förhoppningsvis ska ge mig inspiration till en ny design då jag verkligen ha kört fast.
 
Nu ska jag värma mina frusna fingrar med en kopp te.

Thailand #5

 
Eldshow II Jag, min bror och två kusiner på en bananbåt II Fruktpaus II Kusin II Kusinens sambos brinnande (utspillda) drink II Jag och kusin på julafton II Jag som matar fiskar med en bit morot 
Kusin med sin älskling (aka. sin mobil)

Cupcakes

 
Kör på några fler bilder på cupcakesen jag bakade i helgen på grund utav 1) de är goda, 2) de gör sig väldigt bra på bild och 3) jag vill bevisa att jag inte är helt värdelös på att baka!

Jag hade egentligen tänkt försöka plugga idag...

 
...men att läsa det nya numret av DigitalFoto och äta cupcakes kändes en aning mer lockande.

Thailand #4

 
Ljuslykta II Snorklingtur II Hotellrummet på Koh Samet II Kokosnötsmilkshake II Hamnen på Koh Samet
Kusin med hennes sambo II Jag och min bror på julafton II Rykande thaimat

Snart kommer det väl börja gå isbjörnar utanför fönstret

 
Om jag någonsin blir statsminister är det första jag ska göra att flytta Sverige till varmare breddgrader, för ärligt talat är det någon som gillar den här kylan? I vanliga fall brukar jag vara på gymmet på lördagsmornar, men jag totalvägrar sätta min fot utanför dörren idag. Därför får ni istället en bild jag tog förra veckan när man faktiskt kunde gå ut utan att få köldskador. 
 
Antar att min norrlandssläkt tänker "typiskt stockholmare" nu, men det får ni göra för jag fryser!

Tillbaka till Vintergatan och pannkakor

 
Ja, nu kommer det obligatoriska inlägget om att jag inte börjar förrän 12:50 idag och därför gjorde pannkakor till frukost. Men nu är det såhär att vi igår började med en ny kurs, gränssnittsdesign, som är lagd på onsdagsmornar vilket gör att jag nu bara har en längre sovmorgon i veckan istället för två. Ja det är extremt synd om mig. Det här är ju nästan som i ettan när de tog bort våra lediga måndagar
 
Kollade i alla fall på bästa serien Tillbaka till Vintergatan samtidigt som jag åt. Ni som följer mig på Twitter vet ju redan om att jag just nu är inne i ett Vintergatan-marathon. Vet ni inte vad Vintergatan är hade ni förresten ingen barndom. Om jag inte nämde Vintergatan tillräckligt många gånger kommer det här igen. Vintergatan. Vintergatan. Vintergatan.
 
Nu ska jag sluta klaga och ge mig ut i den kalla snöstormen för att komma till bussen. Sluta klaga var det ja. 
 

Anledningen till att jag inte ska ha en modeblogg

 
Hatten av till alla modebloggare som lyckas ta bra bilder på sina kläder hela tiden, det är ju assvårt! Tänkte i alla fall visa det här söta linnet jag hade på mig idag som jag köpte i en liten butik i Thailand. Ja, jag råkar förälska mig i allt som har med kameror att göra.

Thailand #3

 
Snorklingsutflykt II Eldshow II Hamnen på Koh Samet II Havet II Mammas middag II En katt II Lamporna på en resturang

Då var det måndag, igen

Varm choklad i favoritmuggen

Hej då pepparkakshuset

Thailand #2

 
Resan till och från Thailand förtjänar ett inlägg då bara det var en historia. På vägen dit tog det 25 timmar från att vi satte oss på planet i Stockholm tills att vi landade i Bangkok. Åker man direkt tar det självklart inte så lång tid men vi mellanlandade i både Ryssland och Kina. På vägen hem tog det 31 timmar för att mellanlandningarna var längre. Det mesta flöt på väldigt bra, men blev väldigt besviken då vi hade blivit lovade att man skulle se den kinesiska muren om man satt på den vänstra sidan av planet. Vi satt på den vänstra sidan men vi såg ingen kinesisk mur. 
 
Alla bilderna är ifrån flygplatsen i Kina (utom sista som är en överblick av Beijing ifrån planet). Att det inte finns några bilder ifrån Rysslands flygplats beror på att den var riktigt hemsk. Kan ge ett exempel, de hade rökrutor innomhus, alltså rutor målade på golvet och om man stod innanför den gick det bra att röka. Jag är en sån som mår riktigt illa av lukten av cigaretter så kan väl inte påstå att det var särskilt trevligt. Allting var även väldigt mörkt och trångt.
 
Orkar inte dra en hel historia om hur korkat Kinas system är men kortfattat behövde vi fylla i en massa papper, gå igenom en massa säkerhets- och passkontroller och skaffa visum bara för att åka till en annan terminal och hämta ut och checka in vårt bagage igen. Sen ska vi inte ens börja prata om vad hela Asien har emot vanliga toaletter.
 
Jag går inte på toaletter som bara är ett hål i golvet.
 
PUNKT.
 

Gissa var jag är idag?

 
Gissade ni på något annat än hemma sjuk gissade ni fel. Förstår ärligt talat inte vad mitt immunförsvar har emot mig, känns som att jag inte gör något annat än ligga hemma och tycka synd om mig själv. Jaja, det är bara att göra det bästa av situationen och dricka te ur min objektivmugg och kolla på bästa filmen Pitch Perfect för femtioelfte gången den här veckan.

Thailand #1

 
Har inte bloggat något under så gott som hela jullovet eftersom att jag istället legat på en sandstrand i Thailand. Var där tillsammans med min familj, mina kusiners familj och min mormor - totalt 11 personer vilket innebar stora problem vid middagar när servitörerna inte riktigt höll koll på vem som beställt vad och man fick vara glad om man fick sin mat utan att behöva säga till fyra gånger.
 
I alla fall, först var vi på ön Koh Samet som ligger på Thailands östra sida där vi solade, badade, åt massa glass, snorklade, fick massage, åkte bananbåt och framförallt njöt av värmen. De sista dagarna på resan spenderade vi i huvudstaden Bangkok där vi shoppade, gick på lyxbio, gick på 4Dbio, besökte en fjärilspark och gick i sydöstra Asiens största akvarium.
 
Har suttit och rensat igenom flera tusen bilder ifrån den här resan så det lär väl dyka upp ett helt gäng senare. 

Förbered er på en bildbomb

Januari 2012

 
Det här är typ anledningen till att jag ville skaffa en blogg ifrån första början, för att kunna se tillbaka på vad jag har gjort. I januari 2012  var jag och kollade på Nick Brandts utställning på Fotografiska Museet, åkte och hälsade på släkten i Boden, la upp en snygg gif på en snygg Oskar, hängde på idrottsgalan med Svenska Varpaförbundets Ungdomsråd och tog en drömmande bild.
 
Utöver det var det väldigt mycket typiska Amanda-inlägg som skrevs, det vill säga inlägg med bilder på mat eller skolarbeten. Har jag verkligen ett så tråkigt liv? Ja det har jag.