Nästan-Festivalen för nästan-medborgare

 
Har sedan i torsdag varit i Gävle på Nästan-Festivalen som är ett sammarbete mellan Sveriges elevråd - SVEA, Ung&Dum, Rädda Barnens Ungdomsförbund och Centrum mot rasism. Nästan-Festivalens tema är att unga inte räknas som fullvärdiga medborgare, alltså är vi nästan-medborgare. Har fått gå på en massa utbildningar och seminarier om hur unga kan få mer makt i samhället och eftersom att jag var där tillsammans med mitt elevråd så fick jag även vara med på Sveriges elevråd - SVEAs årsmöte. Kan låta rikitgt tråkigt, men det var det verkligen inte!
 
Det var självklart inte bara en massa utbildning utan även väldigt mycket underhållning. Vi lekte väldigt mycket (vilket jag verkligen uppskattade då jag har en mognadsnivå som en femåring) och umgicks med ungdommar ifrån hela Sverige. Igår kväll fick vi även besök av General Knas som jag ärligt talat fortfarande inte riktigt vet vem det är. Har i alla fall fått veta att han jobbat väldigt mycket med Kapten Röd.
 
När jag skulle leta fram bilder till det här inlägget la jag märke till att jag knappt tagit några. Det är väldigt ovanligt för att vara mig. Hur som helst är bilderna ovan ifrån när alla som var där (ca 200 ungdomar) målade en jättestor målning tillsammans och en bild på mitt festivalarmband. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback