Säsongens första snögubbe är gjord

Klev upp och möttes av detta

 
ALLTSÅ NEJ. Tydligen tycker hela Sverige att det underbart att det kommit snö under natten, jag har väl en helt annorlunda åsikt. Jag gillar inte snö. Jag gillar inte kyla. Jag gillar inte att ha femtio lager kläder på mig. Jag gillar inte vintern. PUNKT.

Ett glas C-vitamin och motivation, tack

 
Tänkte börja det här inlägget med att säga "FAN VILKET DÅLIGT VÄDER DET ÄR!". Usch, har verkligen svårt att hitta motivation till att kliva upp ur sängen när det är så mörkt och kallt ute. Igår låg jag kvar i sängen i två timmar och idag gjorde jag det i tre. Sen får vi ju inte glömma att det har regnat oavbrutet hur länge som helst också. Jag behöver sol nu.

Jaja, nu ska jag sluta klaga. Har bestämt mig att äta mig till ett bättre immunförsvar då mitt verkligen suger och jag inte vill vara sjuk jämt och ständigt. Läste att C-vitamin ska vara bra så hädanefter kommer min frukost att se ut såhär, apelsinjuice och apelsinmarmelad.
 
Intresseklubben antecknar.

Nästan-Festivalen för nästan-medborgare

 
Har sedan i torsdag varit i Gävle på Nästan-Festivalen som är ett sammarbete mellan Sveriges elevråd - SVEA, Ung&Dum, Rädda Barnens Ungdomsförbund och Centrum mot rasism. Nästan-Festivalens tema är att unga inte räknas som fullvärdiga medborgare, alltså är vi nästan-medborgare. Har fått gå på en massa utbildningar och seminarier om hur unga kan få mer makt i samhället och eftersom att jag var där tillsammans med mitt elevråd så fick jag även vara med på Sveriges elevråd - SVEAs årsmöte. Kan låta rikitgt tråkigt, men det var det verkligen inte!
 
Det var självklart inte bara en massa utbildning utan även väldigt mycket underhållning. Vi lekte väldigt mycket (vilket jag verkligen uppskattade då jag har en mognadsnivå som en femåring) och umgicks med ungdommar ifrån hela Sverige. Igår kväll fick vi även besök av General Knas som jag ärligt talat fortfarande inte riktigt vet vem det är. Har i alla fall fått veta att han jobbat väldigt mycket med Kapten Röd.
 
När jag skulle leta fram bilder till det här inlägget la jag märke till att jag knappt tagit några. Det är väldigt ovanligt för att vara mig. Hur som helst är bilderna ovan ifrån när alla som var där (ca 200 ungdomar) målade en jättestor målning tillsammans och en bild på mitt festivalarmband. 

Studiebesök

 
Här kommer några bilder ifrån studiebesöket min klass gjorde igår. Först åkte vi till tekniska museet där vi fick testa på att spela in ett tv-program. Jag fick stå bakom filmkameran och skriva manus till reportrarna vilket var riktigt kul! Efter det åkte vi vidare till SVT där vi fick en guidad tur. Tyvärr fick vi aldrig se Bolibompa-studion då de sände därifrån, men vi fick kolla på rekvisitan i alla fall. Vi fick även se studion där de spelar in Skavlan och den gamla Gomorron Sverige-studion.

Bolibompa, tårta och pannkakor

 
På en skala mellan 1-10, hur taggad är jag på den här dagen? Helt klart 12! Har inga lektioner idag utan ska istället på studiebesök på Bolibompastudion. Sen ikväll blir det tårta då vi ska fira min födelsedag, igen, eftersom att jag var sjuk på min födelsedag och inte kunde ta emot några gäster. Fullbordade dagen genom att göra pannkakor till frukost.

Varm choklad och ny OnePiece

 
Anser att jag är tillräckligt frisk för att inviga min OnePiece ikväll. Det gör jag tillsammans med varm choklad med min bror och en myskväll med familjen framför "Så mycket bättre".

Titta vad jag hittade

 
Kände mig mycket piggare idag så bestämde mig för att gå ut och gå med min bror. Vi gick inte vid vägen utan längs med vattnet och hittade den här superfina bryggan. Tur att jag hade släpat med mig kameran! Ganska konstigt att jag aldrig lagt märke till den förut egentligen, den ligger precis vid min grundskola och inte alls långt ifrån mitt joggingspår. Vi hittade även en massa andra fina platser som jag nu skarpt funderar på att ha en fotografering vid, bland annat ett träsk och en "övergiven" väg. Spännande.

Äntligen helg?

 
Att döma på allas glada "Äntligen helg!" på Facebook misstänker jag att det redan blivit fredag och att jag nu missat en hel skolvecka. Trevligt. Kan i alla fall vara glad för att febern äntligen försvunnit och att det nu bara är mitt huvud det är fel på. Det känns dubbelt så stort, dubbelt så tungt och vägrar sluta dunka. Har självklart gjort precis samma misstag som jag brukar göra när jag är sjuk - googla på det. Den enda logiska förklaringen är att jag har en hjärntumör. Ibland hatar jag internet.
 
Har ju enligt google redan haft ett tjugotal dödliga sjukdomar det här året så lite alvedon och te borde nog läka den här också. 

17 år

 
Idag har jag blivit trollkarlsmyndig! Oh happy day! Tyvärr så har jag legat hemma sjuk med hög feber sedan i söndags kväll så har spenderat min födelsedag i sängen. Kanske inte världens roligaste men har ändå haft en väldigt mysig födelsedag då min familj firade mig med prinsesstårta och superfina presenter. Fick bland annat OnePiecen jag verkligen ville ha då min gamla blivit så urtvättad att den blivit sträv och fått flera hål. Har bestämt mig för att inte ta på mig den nya förrän jag är helt frisk igen så det blir bara till att proppa i mig lite mer tabletter och vila.

Cupcake Dream #4

Seriösa bilder, hår och packande

 
Ja, det är sjukt svårt att försöka se seriös ut framför en webbkamera. Testade att locka håret för första gången sedan jag klippte av 31 centimeter. Vet inte om jag gillade det eller inte, men ville testa något annorlunda efter ha gått i antingen plattat eller en mini-bulle mitt på huvudet i över en månad. Hade egentligen inte tänkt att skriva om mitt hår i det här inlägget, men nu blev det så!
 
Nu ska jag gå och packa då jag ska bo på hotell över helgen på grund av att Svenska Varpaförbundets Ungdomsråd ska ha årsmöte.

Bara en vecka kvar

 
Insåg typ alldeles nyss att det är onsdag idag vilket betyder att jag fyller år om bara en vecka. Alltså va? Var det inte typ mars igår? Fyller i alla fall 17 år den 14 november vilket för oss Harry Potter-nördar innebär att jag blir trollkarlsmyndig! (Ja, jag tror fortfarande att ugglan med mitt antagningsbrev till Hogwarts flög vilse.) På bilden är i alla fall mina födelsedagspresenter ifrån min pojkvän som jag fick tjuvöppna förra veckan, en riktigt bra bok och ett par supermysiga vantar ♥

Blå scones

 
"Jag är ledig idag så bestämde mig för att göra scones till frukost". Hur många gånger har jag inte skrivit den meningen här på bloggen? Jaja, scones är gott och jag går, tro det eller ej, faktiskt i skolan. Fick ett ryck och hällde i lite karamellfärg i degen och kan väl inte direkt påstå att det ser särskilt gott ut, men det var det!
 
Nu sitter jag och väntar på att hantverkarna som är hemma hos oss just nu ska gå så att jag kan gå ut och fota. Det blev ju helt plötsligt otroligt bra väder!

Mitt höstlov

 
Jag har haft ett supermysigt höstlov hemma hos min fina pojkvän. Vi har bakat, lekt med hans hundar, busat med hans systerdöttrar, köpt glass i en blomsterbutik, kollat på en massa filmer, gått på stan och en massa annat som jag inte kommer på just nu. Kändes väldigt tomt att vakna upp själv imorse och gå ut ur rummet utan att bli attackerad av tre glada hundar som ville hälsa. Galet hur fort man vänjer sig med vissa saker.

Kilmainham Gaol

 
Idag har det gått exakt ett år sedan jag besökte en av de häftigaste platser jag någonsin har varit på, Kilmainham Goal. Det är ett gammalt fängelse i Dublin där vi blev guidade runt i fängelset samtidigt som vi fick höra historier om fångar som suttit där. De handlade om varför de var fängslade, vilken cell de suttit i, hur de dog och så vidare. Eftersom att jag 1) älskar gamla byggnader och 2) älskar historia så blev jag helt kär i det här fängelset. Det var även efter den här resan som "Besöka Alcatraz" hamnade på min bucket list.