Jag är ett svart litet regnmoln

 
Har legat hemma hela dagen och kollat på gamla Disney-filmer och druckit nyponsoppa. Standard bli-frisk-kur hemma hos mig. Mår av någon anledning alltid lite bättre av att kolla på Disney!

Tagga till matteprov!!

 
Kvadratrötter, andragradsekvationer, parenteser och ekvationslösningar - nu kör vi!

På promenad - genom stan?

Snökaos

Dream

Att det ska vara så svårt att hitta ett par byxor

 
Alltså, vad är det för fel på mig? Jag bestämde att efter skolan skulle jag åka in till stan och skulle inte åka därifrån förens jag hittat ett par nya byxor. Gick in i varenda butik i hela Stockholm för att hitta ett par byxor som passade mig – helt utan framgång. Mina ben måste vara helt oproportionerliga enligt klädföretagen.
 
Tillslut gav jag upp och köpte en tröja istället.

Let it snow

Pluggdag

 
Lite såhär har min dag sett ut. Vaknade upp dunderförkyld så bestämde att jag skulle försöka komma ikapp med lite arbete jag missat i skolan. Känns i alla fall riktigt bra att jag nästan är klar med allting!
 
Nu ska jag skriva klart det sista på min uppsats om piratkopiering sen tycker jag att jag är klar för idag.

Work in progress

Analogt -> Digitalt

 

Jag hade en väldigt intressant lektion i kursen Digitalt Skapande idag. Vi fick helt enkelt göra en analog bild till en digital. Flaskorna ritade jag för hand någon gång innan jullovet och idag skannade jag alltså in den i datorn och använde mig av en ritplatta för att skugga och färglägga. Det var inte svårare än så. 

Ska se till att jag hinner sno med mig hem en ritplatta ifrån skolan någon dag så jag hinner rita klart den sista flaskan också. Det ser lite dumt ut nu.

Pannkakor

 
Kände att jag drunknade i plugg så tog en paus och gjorde pannkakor. Ganska värt.

Idrottsgalan 2012

 
Då Idrottsgalan 2012 gick i samband med Ungdomsrådets möte valde vi att gå på den. Kan ärligt säga att jag knappt brydde mig om pristagarna, men det var intressant på att kolla på kameramännen, och framförallt pressfotograferna i slutet av sändningen. Blev inte alls avundsjuk när de stod där framme vid scenen med fem meters långa objektiv. Själv orkade jag inte ens släpa med mig min kamera, vilket jag ångrar lite i efterhand. Hade faktiskt varit lite kul att ha bilder därifrån, men men.

Svenska Varpaförbundets Ungdomsråd

 
Ungefär såhär ser hela min helg + måndag ut. Jag sitter med i Svenska Varpaförbundets Ungdomsråd, och vi har fått uppgiften att arrangera SM i varpa till sommaren. Det är en ganska krävande, men extremt rolig uppgift som jag är säker på att vi inte bara kommer klara av, utan även överträffa allas förväntningar! Det här är något historiskt då vi som är huvudansvariga har en medelålder på 18 år. Det har aldrig någonsin hänt inom idrottssammanhang.

Harry Potter

 
Popcorn, Trocadero och Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1. Helt okej fredagskväll.

Definitionen av skönhet

 
Bara för att jag har en så snygg vän som Oskar ♥

Första skoldagen

 
Då var man tillbaka i skolan igen. Tillbaka med tidiga mornar… Fast jag klagar inte, hade bara en lektion idag och den började klockan 12.  Det blev väl inte direkt sämre eftersom att lektionen var i Fotografisk Bild. Behövde inte ens jobba, utan lyssnade bara på en föreläsning om fotografins historia. Det var mycket intressantare än vad det låter.

Efter skolan hamnade jag ”oväntat” på McDonalds med trevligt sällskap. Helt okej första dag!

Boden


 

Jag har träffat mormor & morfar

Jag har träffat mina kusiner

Jag har träffat min moster

Jag har träffat mina sysslingar

Jag har träffat min mammas kusiner

Jag har träffat min mammas moster

Jag har ätit en kaka som var för stor för att doppa i mjölken

Jag har spelat kort

Jag har odlat mustasch (nästan i alla fall)

Jag har varit på ett badhus

Jag har fått blåmärken och skrapsår över hela kroppen efter badhuset

Jag har fikat lite för mycket

Jag har inte ätit på McDonald’s en enda gång då det inte finns i Boden

Jag har spillt ut en halv flaska läsk i knäet

Jag har åkt på madrass nerför en backe

Jag har spelat bowling

Jag har förlorat stort i bowling

Jag har grillat över en öppen eld

Jag har gått omkring med rökluktande kläder pga att jag grillat över en öppen eld

Jag har fotat mycket snö

Jag har hittat världens största pumla

Jag har fotat mig själv i den stora pumlan

Jag har varit klumpig och raderat bilderna på mig och pumlan

Jag har gjort min mammas kusin till en levande snögubbe

Jag har fotat järnvägen

Jag har druckit varm choklad

Jag har haft snöbollskrig i bikini

Jag har gått vilse i en snöstorm

Jag har frusit

Jag har frusit lite mer

Jag har frusit lite mer

Jag har frusit lite mer

Mysdag med barndomsvännen

 
Dagen spenderades hemma hos finaste Madeleine ♥ Vi hade egentligen tänkt att åka skridskor, men då det inte finns mycket till naturlig is och de närmsta ishallarna var stängda för allmänheten slutade det med att vi bakade kärleksmums och kollade på Harry Potter istället. Jag klagar inte.

Nick Brandt

 
Var som sagt igår på Fotografiska tillsammans med min pojkvän för att kolla på fotografen Nick Brandts utställning med afrikanska djur. Oh my god vad bra det var! Tror jag på riktigt gick omkring och gapade halva dagen, helt fantastiska bilder!
 
Det var en 30 minuter lång kö bara för att komma in på muséet, så man kan förstå att utställningen var populär. Tyvärr avslutas den idag, men 12 januari kommer en ny utställning om Haiti som jag är extremt sugen på att gå och kolla på. Tack och lov för studentrabatt!

Schemat

Gamla
 
Nya
 
 
Har hunnit samla mig en aning efter att ha insett att jag inte längre kommer vara ledig på måndagar. Det nya schemat är ganska bra - egentligen, men man har ju blivit på tok för bortskämd med en tre dagars helg. Ganska sköna onsdagar i alla fall, bara foto, sen slutar man!
 
På tal om foto så ska jag och min pojkvän till fotografiska idag - GLAD TJEJ!

Hemma!

Äntligen hemma! Det har varit fem stycken fullspäckade dagar uppe i Norrland med på tok för mycket snö om ni frågar mig. Orkar inte skriva vad jag gjort, utan tar det i ett senare inlägg.  Nu ska jag gå och sova - i min egna säng!
 
Fick för övrigt precis se mitt nya schema för vårterminen - skjut mig.

Vem är Amanda Jona?

 
AMANDA JONA
19 år och mäklarfotograf i Stockholm

Med en kamera i ena handen och en tekopp i den andra möter jag dagen - för att låta lite djup och filosofisk sådär vilket jag egentligen inte är. Utom kameror och fika tycker jag om historiska platser, sitta alldeles för många timmar och koda hemsidor, mys med vänner, mitt jobb som mäklarfotograf, middagar med familjen, pojkvännens kramar och att ha många bollar i luften samtidigt.
 
Saker jag inte tycker om är clowner, de strulande teknologi och särskrivare.
 
 
KONTAKT
 
Mejl: 
 
Instagram:
 
Pinterest: 

Tidsinställda fyrverkerier

 
Bara för att jag har en så otrolig fantasi så får ni ett tidsinställt inlägg med fler bilder från nyår! Som om ni inte redan lessnat på alla andra bloggar som har lagt upp fem biljoner bilder på fyrverkerier.

Off to Boden!

 
Äntligen är allting packat och klart! Det firar vi med två tummar upp och ett duckface! Ska strax åka ut till Arlanda och sen tar jag och min bror flyget upp till Norrland för att hälsa på släkten. Mysigt! Eftersom att jag kommer vilja umgås så mycket som möjligt med min släkt då jag träffar dem så sällan kommer jag inte sitta vid datorn, men bara för att jag hade tråkigt har jag förberett några tidsinställda inlägg ifall att någon skulle sakna mig alltför mycket (...) I'll be home at friday!

2012

 
Hoppas att alla haft en fantastisk nyårsafton med mycket god mat och trevliga människor att fira det med! Själv firade jag tillsammans med min familj och min pojkvän - mysfaktor på hög nivå! ♥
 
Ikväll lyfter planet till Boden. Jag har inte ens börjat packa. Bra jobbat Amanda.

Något nytt

Vad skriver man i det första inlägget på sin blogg? "Hej jag heter Amanda, är 16 år och bor i Stockholm"? Den uppmärksamme har nog redan listat ut allt detta genom att kolla i profilen till höger... Ska jag istället skriva ett 3000 ord långt inlägg där jag skriver om allt jag kommer skriva om i bloggen? Borde jag skriva ett djupt inlägg om mina tankar och åsikter? Eller borde jag bara skriva något som "Hej och välkommen, trevligt att du hittade hit"?
 
Nu är det här min blogg och därför väljer jag att starta den med ett "HEJ"!