Idag fyller världens bästa kille 18 år

Idag går jorden under...

 
...och därför tänker jag spela den här låten i repeat.

Nytt objektiv?

 
Ja, jag har fått ett nytt objektiv - men inget man kan fota med. Fick den här supersöta objektivmuggen av min familj när vi hade mini-julafton förra helgen. Behöver jag säga att jag älskar den, eller är det underförstått? Vem vill inte kunna dricka te ur ett objektiv liksom?

Vårt pepparkakshus ser inte riktigt ut som det på kartongen

Myshelg

 
Min pojkvän fick som en tidig julklapp av mina föräldrar en tågresa upp till mig den här helgen. Vi har hunnit med att gå på Gamla Stans julmarknad med två andra trevliga muppar och även firat mini-julafton med julbord och paketöppning. Kan inte säga något annat än att den här helgen varit supermysig!

Snygga efter en natts volleybollspelande

 
På min skola har vi varje år en volleybollturnering natten till Lucia där alla klasser från IT-Gymnasiet Sundbyberg och IT-Gymnasiet Södertörn spelar. Min klass vann inte en enda match. Vi äger, jag vet. Kom i alla fall hem någonstans mellan halv sju och sju imorse och la mig i soffan för att vänta på att julkalendern skulle börja. Jag somnade nog ganska fort.
 
Eftersom att jag varit "i skolan" hela natten har jag ledigt idag så ska passa på att åka och köpa julklappar.

Den obligatoriska sconesfrukosten

 

När ett gäng stockholmare besöker en bondgård

 
Idag var jag och några till ifrån min klass på en bondgård för att filma djuren till ett skolprojekt där vi ska göra en propagandafilm för konservatismen. Det började med att vi gick åt helt fel håll när vi skulle gå dit vilket gjorde att den lilla promenaden som egentligen var på 2 minuter tog 40 minuter. Efter det gick vi omkring och letade efter djur i en timme, men det visade sig att de enda djuren som var ute i sina hagar var hästar och ankor. Det slutade i alla fall med att alla gick och klagade på att de tappat känseln i fötterna och någonstans i det här kaoset lyckades jag även tappa en kaka som jag precis hade köpt för att jag höll på att dö av hunger. Ganska misslyckat besök, men det var roligt i alla fall!

Då var julgranen på plats

 
Idag blev julgranen pyntad hemma hos mig. Eftersom att jag egentligen har behövt göra en massa skolarbete idag slutade det med att jag stod hur länge som helst och exprimenterade med olika inställningar på kameran istället. Jag gillar att plugga, ja.
 
På den vänstra bilden har jag haft en slutartid på 20 sekunder och på den högra har jag klippt ut ett hjärta i en bit kartong och hållt framför linsen. Har aldrig testat att göra ett sånt här "filter" förut, men fastnade direkt så nu planerar jag att köpa något sånt här. (Om ingen får lust att köpa det till mig i julklapp, vink vink.)

Eftermiddagsfika

Då var det alltså fredag, igen

 
Vill inte låta sådär typiskt svensk nu, men "oj så fort den här veckan har gått!" Tiden går verkligen superfort just nu och det får den gärna göra ett litet tag. Det är bara en vecka kvar tills min fina pojkvän kommer upp till mig. Jag klagar inte.
 
Bilden är för övrigt tagen dagen då jag började skolan igen efter sommarlovet, alltså fyra månader sedan. Stört.

Inte insnöad längre = skola

 
Ni anar inte hur glad jag är över att jag började så pass sent igår att jag inte hann åka till skolan innan de ställde in all trafik. För pappa tog det 5 timmar och ta sig hem och för en kompis syster 10 timmar. Helt stört vad beroende vi stockholmare är av kollektivtrafiken!
 
Idag går i alla fall de flesta bussarna i min kommun så jag kan ta mig till och från skolan. 

Insnöad = ingen skola

 
Ingen har väl missat att Stockholm har drabbats av en så kraftig snöstorm idag att de gått ut med en klass 2-varning. Jag har absolut ingen aning om vad det innebär utom att kollektivtrafiken är kaos och att jag inte kan ta mig till skolan. Har tänkt spendera den här dagen under mitt täcke med en tekopp i handen och försöka göra klart allt skolarbete som ska in innan jullovet.

Lite såhär kommer min kväll se ut

 

Första adventsfika

 
Kan någon säga mig var det här året har tagit vägen? Det är ju redan första advent! Helt galet. Hemma hos mig hade vi i alla fall en supermysig adventsfika med en saffranskladdkaka som jag och min bror bakade tidigare idag. Ljusstakarna i fönsterna har även kommit upp så nu börjar det bli lite julkänsla här hemma. 

Öppet hus

 
Har spenderat min lördag i skolan. Fullt normalt. Vi har nämligen haft Öppet Hus för de som ska välja gymnasium inför nästa år. När jag inte stått och pratat om hur bra min skola är har jag stått i vår provisoriska fotostudio som bestod av en vit klassrumsvägg och två lampor med paraply på och fotat fantastiskt fina självporträtt. (Eller ah, fantastiskt fina kan vara en överdrift.) Gav upp och fotade min nya tröja istället, är sjukt glad för att vi har svarta tröjor och inte vita i år då de vita var genomskinliga!