Dagens utsikt

 
Vaknade upp imorse med rinnande näsa, feber och ont i halsen så det blev att stanna hemma idag. Superkul att ligga och sova en hel dag? Inte direkt. Förövrigt går båten till Gotland om bara några timmar och jag ska delta på SM imorgon så just nu proppar jag i mig tabletter och te för att orka kasta imorgon!

Jag sökte dig och fann mitt hjärta

 
I'm alive! Har de senaste dagarna hunnit med en hel del. Har tagit ett Junior-DM silver, slagit personbästa för andra gången på en vecka, haft min första lektion i webbdesign, letat efter en bok jag vill läsa som varit slut typ överallt, haft ett schema som ändats var fjärde minut vilket min lärare missade så hon blev 45 minuter sen till lektionen idag, börjat träna "på riktigt", försökt fixa med en ny design till bloggen och ätit pannkakor.
 
Nu håller jag på att packa då jag sticker till Gotland imorgon. Whoop Whoop!

Blandat ifrån Göteborg

 
Började resan ner till Göteborg med att vara med i en bilolycka. De två bilarna framför oss krockade vilket gjorde att vi behövde bromsa väldigt hastigt. Plötsligt sa det "PANG!" när bilen bakom körde in i oss. Som tur var kom ingen till skada! Lyckades även få en geting i skon som stack mig när jag skulle ta på mig skorna och gav mig ett svullet och kliande bett på undersidan av foten. Olyckan tog inte slut där då jag på söndag morgon började dagen med att halka utanför ytterdörren och sträcka hela baksidan av låret och rumpan. Trots allt detta var helgen väldigt lyckad!
 
Var nere i Göteborg för att i första hand kasta varpa - som faktiskt gick bra! Slog både personbästa och lyckades vinna B-gruppen i tvåmanna tillsammans med min mamma. Bodde hos en vän som har åtta hundar varav en är i samma storlek som en liten häst. Intressant fakta, jag är hundrädd. Hann även med att gå på en kräftskiva.

Tallinn, Estland del 3

Tallinn, Estland del 2

Nu sticker jag till Göteborg

Då har min bror gått och blivit tonåring

 
Idag har vi firat min lillebror som fyllde 13 år igår med både prinsesstårta och skönsång. Det är ett måste när man fyller år, bara så att ni vet. Jag råkar nämligen gilla sånger som absolut ingen kan sjunga bra och prinsesstårta. Och kakor. Och bullar. Nu blev jag hungrig. Det är seriöst ett under att jag inte rullar fram.
 

Då taggar vi första dagen i skolan

Mot oändligheten och vidare

Plus-minus-noll

 
Idag har jag tränat två gånger. TVÅ GÅNGER! Sorgligt nog är det typ mer än vad jag tränat totalt det här året... Jaja. Bara för att det är så mycket mot min natur att faktiskt röra på mig passade jag på att baka muffins när jag hade en fin vän på besök under dagen. Plus-minus-noll liksom.
 
Imorgon är det redan min sista sommarlovsdag. Vad hände?

"Det är som bio inomhus, fast ute"

 
Igårkväll var jag och ett par fina flickor på utomhusbion i Rålambshovsparken och såg på Låt den rätte komma in. Trots att filmen sög var det en mysig kväll som innehöll en massa skratt och uthällda popcorn. Tummen upp!

Min nya ögonsten

 
Butiken med gasmaskerna jag skrev lite om i förra inlägget var en butik som var full med saker ifrån andra världskriget. Gick omkring länge och kollade på alla grejer, det var nästan som att gå på ett muséum. De hade verkligen allt man kunde tänka sig, kläder, skor, gasmasker, medaljer, klockor, pistoler, sjukvårdsutrustning, patroner, men bäst av allt var när jag hittade en hylla full med gamla kameror. Jag skojar inte. Jag älskar historiska föremål och jag älskar kameror, så det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg den här skönheten. Jag fick i alla fall kameran av min snälla mormor som en för tidig födelsedagspresent och nu går jag typ bara omkring och fantiserar om vad den här kameran varit med om, vem som har ägt den och vilka saker den har förevigat. Kalla mig en tönt, men jag får typ gåshud. 

Tallinn, Estland

 
Galet vacker stad det där, Tallinn. Jag älskar gamla byggnader så deras "Gamla Stan" passade mig perfekt! Vi gick mest runt på de små vägarna och gränderna men gick även upp på taket av ett kyrktorn - och vilken utsikt man hade därifrån! Lär dyka upp ett flertal bilder till ifrån Tallinn då jag fotade i princip varje sekund utav resan. Det får ni stå ut med.
 
Fick även med mig en fantastiskt fin sak ifrån butiken längst ner till höger, men den tänkte jag tillägna ett helt inlägg åt.

Dalahästtillverkning i Nusnäs

 
När vi var i Dalarna så åkte vi till dalahästtillverkningen i Nusnäs. Min familj har varit där varje år så länge jag kan minnas så det är väl som en sorts tradition. Trots att jag sett dem måla dalahästar flera gånger tidigare så blir jag lika fascienerad varje gång de gör alla små detaljer, snacka om att de måste ha tålamod!

Några slumpmässigt utvalda bilder ifrån Dalarna

Några dagar i dalarna

 
Har haft några tidsinställda inlägg de senaste dagarna eftersom att jag i onsdags lämnade Boden och bilade ner till Leksand i Dalarna tillsammans med min familj. Min pojkvän kom även dit med tåget så jag fick några dagar till att mysa med honom den här sommaren. Vi var där för att i första hand kasta varpa men vi hann även med att besöka en dalahäst-tillverkning, åka sommarrodel och shoppa på bästa stället Lager 157.
 
Det kommer bli några tidinställda inlägg de närmsta dagarna igen eftersom att jag imorgon åker till Tallinn tillsammans med min mamma, lillebror och mormor. Whoop whoop!

Vi är där vi tror vi är

In Dreams, We Enter a World That's Entirely Our Own

Var ute och fotade med min yngsta kusin

Glass i storlek XXXL

 
Skrev precis ett väldigt långt inlägg om den här glassen, men kände "Vem fan orkar läsa det här?" och raderade allting. Lång historia kort i alla fall, bad om mjukglass i en bägare och fick ett berg. Även om jag är en sån som äter sjuka mängder av allt som är onyttigt fick jag inte ens i mig halva glassen. Bra där.
 

Stugan i Legoträsk

 
Den här helgen har jag spenderat ute i släktens stuga som ligger i Legoträsk, typ 30-40 minuter ifrån Boden. Har inte gjort så mycket mer än slagits med mygg och knott, solat och klagat över dålig täckning på mobilen. Standard.
 

Hej-jag-är-från-Stockholm

 
Igårkväll följde jag med min moster och kollade på min kusin (Svart, nummer 9) som spelade fotbollsmatch. Medans spelarna sprang omkring i shorts och t-shirt satt jag på en bänk inrullad i en filt med en tekopp i handen och frös ihjäl. Hej-jag-är-från-Stockholm! Matchen slutade tråkigt nog med förlust för tjejerna i svart, men oj som de kämpade!

Och regn-regn-regn föll ner-ner-ner

 
Befinner mig för tillfället ungefär 100 mil hemifrån, i Boden för att vara exakt. Kommer vara här i en vecka för att umgås med mina släktingar som bor här uppe. Sitter just nu inne och kollar på OS medans en av mina kusiner flätar mitt hår. Är inne eftersom att det öser ner utanför, får hoppas det blir bättre väder resten av veckan!